De DS19 Break

bVision Photography

langzaam slenterde ik langs de spoorlijn in Simpelveld. Mijn ogen gericht op al het mooie materieel wat daar staat en rijdt. Ook het niet rijdende materieel en het materieel wat sloop-waardig lijkt is veelal fotogeniek. En dan zie ik hem staan, nee dat kan niet, zo mooi, zo nieuw lijkt hij nog, schitterend gewoon. De meest innovatieve auto van de negentiende eeuw. De eerste keer dat ik ermee in contact kwam was in Haamstede, zo’n 50 jaar terug. Mijn ouders lagen er in een huisje en na een lange wandeling kreeg ik een lift van mensen die ook bij ons op de camping lagen.

bVision Photography

Het was de eerste echte auto waarin ik zat, de andere auto’s waren Dafjes. Mijn vander was invalide geraakt in Indië, en kan niets andere rijden (en betalen). Deze DS19 Break uit 1967 is prachtig gerestaureerd en omgebouwd op LPG. Hij krijgt een ereplaats in mijn virtuele garage. Deze duotone grijs/bordeaux rood staat hem prachtig…

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

13 Comments

 1. Wat een geweldige auto! Ja, helemaal terecht een ereplaatsje, hij had ZO op de Citroen-tentoonstellling in de Beurs van Berlage kunnen staan (die ik in de jaren 90 ‘ns bezocht, ‘maar’ (‘maar’ want het is Lang geleden ;-)) vanwege de prachtige bezienswaardigheden nooit vergeten ben :-))

 2. Kan me voorstellen dat je onder de indruk bent van dit model en zeker hoe deze er nu bij staat.
  De AF was ook een prima auto, zijn tijd vooruit met de automatische transmissie. Hans

  ot, dank je voor je compliment voor de show, elke weer een verrassing wat er op de Play list komt, ook voor mij.

 3. vind ik ook wel een mooitje ,en jij hebt er weer eentje bij in die heel speciale garage van jou

 4. Een klassieker die ik wel zou willen bezitten, en niet virtueel maar voor de echtes.

 5. Mooie vondst weer, Sjoerd.
  Hij is wel oud, maar dat hij uit de negentiende eeuw stamt, dat lijkt me toch wel heel sterk …

 6. Een pracht exemplaar, top.

 7. Mooi beestje hoor. Aleen houd ik niet zo van duokleuren. Ik had vroeger al een hekel aan die auto’s met bv. een zwart dak. Ik kan niet verklaren waarom, ik vond het gewoon lelijk

 8. Er zullen er niet veel zijn die dit niet mooi vinden denk ik. Het is een plaatje.

 9. Kijk, nu kom je bij het merk wat ik jaren lang heb gereden. 🙂

 10. Een plaatje om te zien zeg. Die zitten echt heerlijk.

  Love As Always
  Di Mario

 11. Poets hem maar blinkend!
  Een mooie voor in jouw garage.
  Fijne zaterdag.

 12. Dat ze nog rijden die oude jongens. Echt mooi zijn ze niet. Maar ja, dat is kunst zeggen de franse weer.

Geef een reactie