De DS19 Break
De DS19 Break

De DS19 Break

bVision Photography

langzaam slenterde ik langs de spoorlijn in Simpelveld. Mijn ogen gericht op al het mooie materieel wat daar staat en rijdt. Ook het niet rijdende materieel en het materieel wat sloop-waardig lijkt is veelal fotogeniek. En dan zie ik hem staan, nee dat kan niet, zo mooi, zo nieuw lijkt hij nog, schitterend gewoon. De meest innovatieve auto van de negentiende eeuw. De eerste keer dat ik ermee in contact kwam was in Haamstede, zo’n 50 jaar terug. Mijn ouders lagen er in een huisje en na een lange wandeling kreeg ik een lift van mensen die ook bij ons op de camping lagen.

bVision Photography

Het was de eerste echte auto waarin ik zat, de andere auto’s waren Dafjes. Mijn vander was invalide geraakt in Indië, en kan niets andere rijden (en betalen). Deze DS19 Break uit 1967 is prachtig gerestaureerd en omgebouwd op LPG. Hij krijgt een ereplaats in mijn virtuele garage. Deze duotone grijs/bordeaux rood staat hem prachtig…

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

13 reacties

  1. Wat een geweldige auto! Ja, helemaal terecht een ereplaatsje, hij had ZO op de Citroen-tentoonstellling in de Beurs van Berlage kunnen staan (die ik in de jaren 90 ‘ns bezocht, ‘maar’ (‘maar’ want het is Lang geleden ;-)) vanwege de prachtige bezienswaardigheden nooit vergeten ben :-))

  2. Kan me voorstellen dat je onder de indruk bent van dit model en zeker hoe deze er nu bij staat.
    De AF was ook een prima auto, zijn tijd vooruit met de automatische transmissie. Hans

    ot, dank je voor je compliment voor de show, elke weer een verrassing wat er op de Play list komt, ook voor mij.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.