Bad Münstereifel
Bad Münstereifel

Bad Münstereifel

bVision Photography

Al vroeg in de ochtend, na het verzorgen van de orchideeën vertrokken we gisteren op weg voor een ritje Euregio, de Limburgse heuvels, de Ardennen, en de Eifel waren ons doel. Via Ubachsberg, Eys en Wittem naar Mechelen, daarna via het Vijlenerbos richting Holset en daar de grens over naar Gemmenich. In Belgie richting Eupen, Gileppe, Jalhay, Francorchamps, Coo, Stavelot, Malmedie, Robertsville, en in Kalterherberg de grens met Duitsland over en via Schleiden en Gemund door de Eifel naar Heimbach, en verder via Mechernich naar ons einddoel van de rit, Bad Münstereifel.

bVision Photography

Bad Münstereifel is een historisch stadje met schilderachtige vakwerkhuizen, een levendig voetgangersdomein met veel winkeltjes en voldoende Café’s en restaurants. Het Valkenburg van de Eifel. Je kunt de historische kern alleen maar bereiken via een van de vier stadspoorten. De Burcht troont hoog boven de stad uit en vandaar heb je een schitterend gezicht op het stadje. We hebben er rondgelopen en een lekkere Pizza gegeten. Daarna was het tijd om een langzaam huiswaarts te keren, halverwege de terugreis heb ik toch even de kap op de MG moeten zetten. En net op tijd, want we zaten even in een hoosbui, niet normaal. De foto’s zeggen verder voldoende.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

14 Comments

 1. Een leuk stadje dat ook tot ver in het naseizoen vol is met touristen. Verder erg bekende plaatsen; Mechelen/Lb-Eupen-Jalhay-Gilippe-Francochamps-Stavelot-Malmedy-Robertsville-Schleiden, waar ik een aantal keren heb gefietst. Vanaf Münstereiffel naar het zuid-oosten krijg je een aantal prachtige haarspeldbochten in de L234/L76.

 2. Hai Sjoerd,

  wat geweldig, dat je zo gewoon een dagje naar de Eifel kunt!!
  Even een dagje op en neer.
  Ik moet er toch gauw een week voor uittrekken…
  En dan ook nog genoeg tijd hebben om rond te wandelen en een pizzaatje te verorberen.
  Lijkt me echt te gek… Jullie zijn fijne levensgenieters!

  groetjes, Marlou

  .

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.