Bezige bijen – door Frank
Bezige bijen – door Frank

Bezige bijen – door Frank

Nog net voor ik de tak van de Robinia snoeide zag ik ze zitten. Mieren met hun vee in de vorm van bladluizen. Toch even een foto maken voor de takken in de groenbak verdwijnen. Klinkt hard, maar ik heb mieren genoeg, beter gezegd ik ben ze liever kwijt, maar dat is me in al die jaren niet gelukt. Wat je ook doet, steeds komen ze weer terug. Meestal maak ik het ze moeilijk door vooral de bladluizen te verwijderen met zeepsop en spiritus. Zelfs dat helpt maar even en dan zijn ze er weer. Het valt mee dat ik geen schuimparty in de tuin heb als het regent. De takken zitten inmiddels in de groenbak en de mieren wandelen daar nog steeds rond. Bezige bijen die mieren, zelfs voor een nest wat ze verderop in de tuin hebben zijn ze een overkapping aan het maken om een stuk stoep te overbruggen, ze hebben al een heel stuk klaar. Wel wonderlijk allemaal maar ik zou liever hebben dat ze dit ergens in het bos gaan doen en niet in mijn tuin.

13 Comments

 1. Je zou het via de officiële weg kunnen proberen en vragen of ze een bouwvergunning hebben en zo niet, meteen maatregelen nemen. En als ze het wel hebben, tja, je kunt nog gaan procederen, maar ik geef je dan weinig kans. Misschien kun je dan nog iets van zeldzame hamster loslaten… Dan wordt het in bieder geval vertraagd.

  Love As always
  Di Mario

 2. Hai Frank,
  sja… ik heb er wel bewondering voor voor die nijvere beestjes.
  Ik wou dat ik zo ijverig was….
  Maar ik hoef ze niet in huis, binnen. Buiten kan me eigenlijk niet schelen.

  Wat een mooie fotoos trouwens… Zo haarscherp.

  groet van Marlou

  .

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.