Komkommertijd – door Frank
Komkommertijd – door Frank

Komkommertijd – door Frank

Dat het weer komkommertijd is moge duidelijk zijn, Een grote vlam boven het Chemelotterrein in Geleen haalt normaal het nieuws niet zo gauw, maar afgelopen maandag was het wereldnieuws bij ons in Limburg, zowel de krant als de lokale Televisie vonden het nieuws. Zo af en toe dan is er iets met een fabriek op het terrein en dan leggen ze het proces stop. Wat dan aan gassen in de leidingen en ketels zit wordt dan verbrand. Daarvoor hebben ze een aantal fakkels, en die maken dan een hele grote vlam, wat met roetwolken gepaard gaat. Zodra wij (ons bedrijf maakt stoom) daar dan stoom bij leveren dan wordt de vlam heel fel en wordt minder roet geproduceerd, de verbranding wordt dan optimaler. De vlam kan zo fel zijn dat je er niet eens tegen in kunt kijken. Het proces is veel gecompliceerder dan ik hier vertel, maar ook ik ben een leek. Vanuit ons kantoor hebben we op een van die fakkels een mooi uitzicht. Toen van de week het wereldnieuws zich voordeed heb ik een paar foto’s door het raam met mijn telefoon gemaakt. Hier brand de fakkel nog maar net, maar zoals gezegd, wij zitten eerste rang.

15 Comments

 1. Annette Barendregt

  Hier in de regio (Europoort) zie je bijna niet anders, maar ik vind het toch geen prettig gezicht. Niet omdat het gevaarlijk zou zijn (het is juist gevaaarlijk als ze dat affakkelen niet zouden doen), maar voor het milieu. Al die zooi de lucht in. Het is hier al niet zo schoon………..

 2. Goedemorgen Frank,

  wat een geweldig gezicht moet dat zijn.
  Ik kan al nauwelijks in de vlam kijken hier op het scherm.
  Jij boft maar met dit gedoe op je werk…
  Leidt lekker af!!

  groet van Marlou

  .

 3. Wat je hier ziet is de grote fakkel, Op de grond staan nog twee grondfakkels om afgassen te verbranden die op dat moment niet het stookgasnet op kunnen. Pas als de capaciteit van grondfakkels niet toereikend is gaat de grote fakkel aan. Dit gaat meestal ook nog gepaard met flink veel herrie.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.