Mannenwerk
Mannenwerk

Mannenwerk

bVision Photography

Gisteren was ik weer eens even op het veld, helaas, toen ik in de MG stapte begon het lichtjes te regenen, en op het moment dat ik op het veld kwam was het even opgehouden met zachtjes te regenen en kwam het met bakken uit de lucht. Van een beetje regen ga je gelukkig niet dood en er zijn zat andere dingen die je kunt doen als je niet met een modelvliegtuig de lucht in kunt. Gelukkig beschikt het clubhuis over een groot afdak waar we wat voorbereidingen konden treffen voor een maiden flight van een nieuwe sleper. Die maiden flight komt er gewoon als het wat beter weer is. Zie het maar als ene werkt en tien geven advies, net als bij de gemeente.

bVision Photography

Een sleper is een wat groter toestel wat in staat is om zweefvliegtuigen de lucht in te trekken en op hoogte te brengen, waarna de sleep losgaat en de sleper weer kan landen. De sleper op de foto is na een fatale crash weer helemaal opnieuw opgebouwd en de motor had maanden niet gelopen. Deze moest uiteraard proefdraaien, en dat viel nog niet mee. In het begin was er behoorlijk wat onbalans, maar na wat andere instellingen en een nieuwe prop erop liep hij weer als een zonnetje. Om te vliegen was het weer niet ideaal, maar voor dit soort karweitjes waar je toch flink wat plaats bij nodig hebt was het wel lekker onder het afdak. Als je de handen op de laatste foto in relatie brengt met het hele vliegtuig zie je pas hoe groot dit toestel is. En ach, Time flies when having fun…

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

18 Comments

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.