Cursus
Cursus

Cursus

Deze week staat in het teken van een cursus, in house weliswaar, maar daarom niet minder vermoeiend. Vooral omdat ik materiedeskundige ben is het dubbel vermoeiend omdat je het meeste al weet en toch moet wachten op degene die er totaal geen ervaring mee hebben. Aan de andere kant is het toch wel nuttig omdat je wat delen die je aan had willen pakken maar die ergens in de vergetelheid terecht waren gekomen, nu weer aandacht krijgen. Het houdt ook in dat ik morgen op mijn vrije dag toch richting werk moet, en dat is minder, want het gooit de hele planning door de war. Niet dat ik klaag, in tegendeel, want het beroep van de onderstaande man op de foto zou ik ook niet willen hebben. Als ik kijk hoeveel mensen er stiekem een foto van nemen en dan weglopen zonder een cent achter te laten, schaam ik me. Die man staat er om ons te entertainen, en omdat ik dat beeld vast wil leggen voor een logje, krijgt ook hij daar een aandeel voor. Dat noem ik fair…

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

20 reacties

  1. Ik ben dol op levende standbeelden. Ik heb er zelfs een workshop voor gevolgd, maar ik zie het mijzelf nog niet doen. Ik zou het ook zeker niet voor het geld doen. Ik geef ook niet altijd, alleen als ik zeker weet dat er niet op mij gereageerd wordt.

  2. En dat is voor de docent niet minder vermoeiend dan voor de cursist, die niveauverschillen. Ik heb zo vaak gedacht dat als men mij één uur met de acht verschillende cursisten apart zou geven ze allemaal veel effectiefer geleerd zouden hebben wat ze moesten weten dan die acht uur samen in één cursus; of misschien niet precies tegen die ratio, maar die klassikale cursussen zijn onzin als niet iedereen op een vergelijkbaar niveau zit.

    Ik heb dat ooit als freelancer proberen op te starten, persoonlijke trainingen, maar nul belangstelling. Ja, zoek het dan maar lekker zelf uit met je grote trainingsbedrijven die je alleen maar een poot uit willen draaien, en je ontevreden werknemers.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.