Orchideeën, vlinders en portretten in de Orchideeën Hoeve
Orchideeën, vlinders en portretten in de Orchideeën Hoeve

Orchideeën, vlinders en portretten in de Orchideeën Hoeve

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

Ben je aan het oefenen met je spiegelreflexcamera en zoek je nog mooie objecten om met je macrolens te fotograferen? Dan is een bezoek aan de Orchideeën Hoeve een echte aanrader. Combineer het feit dat je foto’s wilt maken met een gezellig dagje uit met het hele gezin of met vrienden. De Orchideeën Hoeve is een perfecte plek om uiteenlopende foto’s te maken. Niet alleen kun je je macrolens goed gebruiken, het is ook een perfecte locatie om mooie portretfoto’s te maken. Om het je wat makkelijker te maken hebben we een aantal handige dingen op een rijtje gezet die je kunt doen en wat je daar zeker niet bij moet vergeten.

Close up van een orchidee
Een foto maken van een orchidee klinkt niet heel moeilijk, totdat het moment komt dat je er aan staat. Met een normale lens krijg je de orchidee wel in beeld en kun je ongetwijfeld ook wel een foto maken, maar echt close zal de foto niet zijn. Om een foto van heel dichtbij te maken en ook nog de bijzondere details van een orchidee te zien is een macrolens heel belangrijk.
Met zo’n macrolens maak je de mooiste foto’s van de details van de orchideeën. In de Orchideeën Hoeve ben je op de juiste plek voor allerlei verschillende details en uiteenlopende kleuren.

click to see the pictures

bVision Photography

Natuurfotografie
In de Orchideeën Hoeve vind je niet alleen de mooiste orchideeën. De Hoeve heeft namelijk ook een verzameling vogels en vlinders. Je bent hier dus niet alleen op de goede plek om foto’s te maken van de stilstaande orchideeën. Ook als je bewegende objecten wilt fotograferen zit je hier goed.
Ga in het midden van de vogelkooi staan en probeer de kleurrijke vogels vast te leggen met je camera. Vind je vogels iets te groot om te fotograferen of ben je bang dat ze op je camera gaan zitten om hun behoefte te doen? Dan zijn de vlinders die rondfladderen in de kas een beter object om te fotograferen. Goed kijken is heel belangrijk wanneer je deze diertjes op de foto wilt zetten. Heb je een exemplaar gevonden? Zorg dan dat je niet al te dicht bij komt en maak van een afstandje de mooiste foto’s. Hierbij komt je macrolens natuurlijk weer heel goed van pas.

Portretten
De kleurrijke omgeving, de vogels en de vlinders zijn de perfecte achtergrond voor mooie portretten. In de kassen vind je verschillende attributen maar ook als je een ‘puur’ portret wilt maken ben je hier op de juiste plek. Bedenk wel goed dat je je lens even moet wisselen wanneer je eerder macrofoto’s hebt gemaakt.

Al met al zal een dagje Orchideeën Hoeve je veel mooie foto’s opleveren. Nog een belangrijke tip: neem brillendoekjes mee. De kassen kunnen nogal klam zijn van binnen waardoor je lens beslaat en dat wil je natuurlijk niet hebben!

17 Comments

  1. Het blijven mooie bloemen, maar samen met de vlinders nog levendiger.
    Ja het beslaan van lenzen en brillenglazen is een rap als er geen mogelijkheid is om de zaak voor te verwarmen. Hans

  2. Handige tips, Sjoerd…heb een spiegelreflex, maar ik woon een beetje ver van de locatie…..ik zou het wel graag willen bezoeken. In de vakantie heb ik weinig gedaan aan het loggebeuren…vandaar dat je me niet hebt gezien…heb de draad deze week weer opgepakt..mooie foto(de eerste)…Orchideeën zijn jouw hobby…een mooie bloem…Agnès

    1. Fort Eben Emaal ligt niet ver man mij af, een kilometer of vijfentwintig. Pas wel op, ze zijn niet altijd open voor bezichtiging. Een kilometertje of twee ervan af liggen de sluizen van Ternaaien, die moet je zeker meepakken als je deze kant op komt.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.