Mercedes 280 SL
Mercedes 280 SL

Mercedes 280 SL

bVision Photography

De Mercedes 280 SL variant is een 2-zits cabriolet/roadster met standaard softtop en hardtop en optioneel opklapbare stoelen voor de achterbank. Deze auto heeft een V6 motor met 2.8 liter inhoud. De auto is gespot door Di Mario, volgens mij ergens in Zeeland. De leeftijd is een beetje moeilijk te schatten maar ergens begin 80er jaren.

bVision Photography

Het voordeel van een Nederlands kenteken is dat je de hele historie van een auto kunt opvragen. Dit is uniek in Europa. In België staan de kentekens op naam en niet op de auto. Ook in Duitsland en vele andere landen is dat zo en kan de eigenaar er voor kiezen om een bepaald kenteken een heel leven lang te behouden. Administratief veel moeilijker om dan de bijbehorende auto’s actueel te houden. Mijn voorkeur gaat overigens naar een iets ouder type van deze wagen, en dan ook nog met wat minder cilinderinhoud. De Mercedes 230 SL uit de eind 70er jaren. Maar als inkoppertje mag ook deze even de virtuele garage in totdat ik een vervangend exemplaar heb. Dan gaat deze in de verkoop.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

15 Comments

 1. Dat was nog in de tijd van lompe vierkante bakken.
  Het type er voor was slanker en mooier, ben ik helemaal met je eens.
  “een Nederlands kenteken is dat je de hele historie van een auto kunt opvragen. Dit is uniek in Europa.” daarom zijn Nederlandse auto’s zo gewild n het buitenland. Hans

 2. frank-103

  Ja, dit was vroeger wel mijn droomauto, in de TV serie Dallas reed Bobby Ewing in zo’n auto rond. Dan wel in de 5.0 V8 en niet in een 280. Inmiddels is mijn smaak wel veranderd en zou ik zo’n auto niet meer kopen, dan liever een Jaguar of Aston Martin!

 3. Bij dit exemplaar heb ik het gevoel alsof dit een tussenexemplaar is.
  De latere contoeren zijn al zichtbaar, en dit is welke richting het opgaat, maar dit is het nog niet helemaal.

  En ondertussen rijdt het wel gewoon natuurlijk.

 4. Tja Sjoerd, ik heb helemaal niets met auto’s, de enige uitzondering voor mij is een oude kever, maar dat terzijde. Ik wil alleen dat mijn auto het doet, wanneer ik hem nodig heb en dat ik wind en waterdicht zit. Verder stel ik bijna geen eisen 😉

  Een fijn weekend gewenst.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.