Cultureel
Cultureel

Cultureel

bVision Photography

Maastricht was het graag geworden, maar helaas voor Maastricht ging het niet door, geen culturele hoofdstad van Europa in 2018. De winnaar was m.i. terecht Leeuwarden. Maar dat terzijde. Toch was het feest in de stad. Met diverse muziekgroepen en optredens was het gisteren gezellig in de binnenstad van Maastricht. De foto’s laten dat denk ik ook wel zien. Jammer van alle plakkaten die nog ophingen over die verkiezing, maar ik denk dat alleen het gemeentebestuur en Onno treuren. In 2018, kom zeg…

bVision Photography

Eigenlijk waren we alleen maar daar voor een paar schoenen op te halen, maar het weer was buiten verwachting erg mooi, en dan loop je toch maar een rondje door de diverse winkelstraten. Normaliter zetten we ons dan ergens op een terrasje en eten en drinken we dan wat, maar twaalf-euro-vijftig voor een Hamburger was toch wel wat erg over de top, een drankje ging nog wel. We hebben nadien een frietje bij de Pebo gescoord, ene met satésaus, de andere met goulash, voor de helft van de prijs en met (zeer) goede service. Kortom, geloof nooit wat het KNMI voorspelt, want het was echt cabrioweer in Limburg.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

22 Comments

 1. frank-103

  Het was hier zondag ook goed toeven in de tuin, frisdrank en rail magazine in de hand! Voor cultuur ga ik naar Amsterdam, Beverwijk (bioscoop) of Velsen (theater), Maastricht of Leeuwarden is mij te ver weg.

 2. Zolang BOA’s (bijzondere OpsporingsAmbtenaren) ofwel stadswachten, nog straatmuzikanten wegjagen, die op dat moment een grote groep mensen aan het vermaken zijn, verdient Maastricht het niet om notabene Cultuurhoofdstad te zijn. Wat dat betreft moeten ze er nog veel leren!

 3. Leeuwarden ligt hier vlakbij, maar om nu te zeggen dat die stad had moeten worden…. geen idee wat de criteria zijn/waren… ik vind leeuwarden rommelig en maastricht gezellig… het heeft hier gisteren de hele dag geregend… geen cabrioweer du tout… wilde nog appels rapen, maar heb dat ook niet meer gedaan…de eerste foto is van een erg hoog cultureel gehalte….proost!!!!

 4. Hai Sjoerd,
  Toch jammer, dat Maastricht het niet geworden is.
  Maar Leeuwarden vind ik ook een goede keus. had daar niet zo gauw aan gedacht…

  Wij hebben hier ’s morgens een fikse bui gehad en daarna… brak de hemel open.
  Heerlijk buiten-eet-weer.
  Wat kunnen we daar toch lekker van genieten!!

  dagdag! groet van Marlou

  .

 5. Misschien dat ik in 2018 dan toch weer eens in Leeuwarden ga komen. Ik was er dertig jaar geleden al maar toen kon de stad mij niet echt bekoren. Maar volgende week gewoon naar Maastricht hoor, en ik geloof dat het weer meevalt, lekker onder de twintig graden 🙂

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.