Jaguar XK 140
Jaguar XK 140

Jaguar XK 140

bVision Photography

De Jaguar XK140 is een sportauto gemaakt door Jaguar tussen 1954 en 1957 en is het iets grotere en betere broertje van de XK120. Ze lijken veel op elkaar, maar verschillen toch op wezenlijke punten. De 120 was een hork op de weg, terwijl de 140 een klasse wagen was. Jaguar wist het model op wat essentiële punten aan te passen. Zo werd o.a. de motor een stuk verder voorin geplaatst zodat de chauffer en zijn bijrijder wat meer comfort kregen, werd de vering vervangen en kwamen er betere schokdempers in.

bVision Photography

Op motorisch gebied hoefde er weinig te veranderen, de zes cilinder 3.4 liter met 213 pk (SE) was (en is) voldoende om ook van deze auto een snelle sportwagen te maken. De auto was verkrijgbaar in drie verschillende uitvoeringen. Het model hier was de Drophead Coupé (DHC). Daarnaast waren er de roadster (Open Two Seater – OTS) en de Coupé (met vast dak – FHC).
Update: De auto is gespot door Di Mario (oeps sorry)

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

11 Comments

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.