Pinkpop spanning in Geleen
Pinkpop spanning in Geleen

Pinkpop spanning in Geleen

Trafohuisjes bVision.nl

Vanaf de start van Pinkpop in 1970 tot 1986 was de plaats waar dit Pop met Pinksteren werd gehouden niet de gemeente Landgraaf, maar de gemeente Geleen. Het festival vond daar jaarlijks plaats op het terrein van het burgemeester Damen Sportpark. En daar vinden we dit mooie witte trafohuisje. Een bijzonder exemplaar vandaag.

Trafohuisjes bVision.nl

Het staat aan de rand van het park op de hoek van de Kummenaedestraat en de Irenelaan. Het is voor mij een raadsel dat dit nog steeds zo wit is en niet besmeurd was met Graffiti. Het ligt vlak bij de ijsbaan waar ook de smoke-eaters, de plaatselijke ijshockeyclub haar domicilie heeft. Geleen is ook de stad van de mijnen, de voormalige staatmijn Maurits 1 en 2, en nu uiteraard de chemiereuzen DSM en Sabic. Maar het belangrijkste is dat daar ook een van onze grote centrales staat, de Centrale Swentibold

Trafohuisjes bVision.nl

Coördinaten: N 50 57.875, E 5 50.061

click to see the pictures big

Trafohuisjes bVision.nl

20 Comments

  1. Serieus, als ik er langs zou rijden met de auto, dan zou je het toch niet herkennen als trafohuisje. Ik was vandaag nog in Brach, ik zag daar ook nog een huisje, maar ik had geen toestel bij me helaas. Misschien de volgende keer als ik daar ben. En anders moet je er zelf maar eens langsrijden als je van je woonplaats naar Roermond gaat.

    Love As Always
    Di Mario

  2. Ik vind dit een fantastisch exemplaar. Een huisje dat zich tot de trots van Limburg mag rekenen. Misschien is het ook aardig te vermelden dat dit huisje op de rand van de wielerbaan staat. Trouwens, dit was tot voor een jaar of tien, vijftien tegelijk ook een buitenijsbaan.

  3. Ja, dit is een plaatje, die helemaal thuishoort in je verzameling…de omgeving heeft of respect voor dit prachtige huisje of er wordt elk jaar geschilderd…heel mooi dit…de meesten zijn lelijk en zitten onder de graffiti. Dit laatste kan trouwens wel bijzonder zijn af en toe…Wat is de stand van je huisjes tot nu toe? je hebt er al heel wat verzameld…. groet, Agnès

  4. Goede morgen Sjoerd, een mooi huisje met een aparte vorm . Swentibold. . . .dat doet me ergens aan denken, iets uit een quiz, had dat niet iets met de voormalige koningin Fabiola van België te maken?

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.