1969 FIAT Shellette
1969 FIAT Shellette

1969 FIAT Shellette

bVision Photography

Deze Fiat Shelette heb ik gevonden bij mijn vrienden van Hyman LTD Classic Cars, zie ook het logo van hun ergens hiernaast in de rechter kolom. Eigenlijk is de geschiedenis van deze auto heel verwonderlijk. In amerika werd de Fiat Jolly uitgebracht. Een kleine fiat zonder dak die voornamelijk werd meegenomen op wat grotere pleziervaartuigen om als ze in de haven lagen, een vervoermiddel ter beschikking te hebben. De basis was een Fiat 850 die volledig werd gestript en die alleen een stukje tentdoek als dak had had om meer rond te rijden.

bVision Photography

Jachtontwerper Plillip Schell werd in de gelegenheid gesteld om samen met Giovanni Michelotti hiervan een eigen ontwerp te maken. Basis werd dezelfde fiat 850 met 47 paardekrachten onder de motorkap. De hele carrosserie werd van fiberglass gemaakt en voorzien van een rotan interieur. Er zijn er maar tachtig van gemaakt en dit is een van de weinige exemplaren die nog in originele staat zijn. Alleen de lak is nieuw erop aangebracht. De prijs, voor een goede 50.000 euro mag je hem meenemen. Je hebt dan wel een keurige auto met maar 15.000 km op de teller en waarvan er nog maar 10 bestaan.
De foto’s zijn eigendom van Hyman LTD Classic Cars, ik heb de rechten verworven om deze te mogen publiceren op mijn eigen site.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

15 Comments

  1. Annette Barendregt

    Ik vind het een snoeppie! Die kleur en die rotanstoelen. Om van te smullen, zo mooi. Ik ga eerst ff sparen voor een schip voor bij die auto. Want ik wil natuurlijk het plaatje wel helemaal compleet hebben. 😉

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.