Thee: Oolong
Thee: Oolong

Thee: Oolong

bVision Photography

Het stukje dat ik thee liefhebber ben zal ik maar overslaan, dat is niet relevant. Was het vorige week een weekje Gunpowder, deze week is het een van de fijnste, maar ook duurste theesoorten aan de beurt, de Oolong thee, dit is een half gefermenteerde thee uit voornamelijk China en Formosa(Taiwan). Oolong is een zogenaamde blad thee. Dat wil zeggen dat deze thee nooit gebroken word en na het zetten van de thee zie je dan ook de complete bladeren van deze Chinese roos terug in de pot (of theezeefje uiteraard). Oolong thee vind je dan ook niet in de supermarkten, maar wel bij de betere theehuizen. In Middelburg heb ik bij Grand cafe Brooklyn een Oolong thee gedronken met de schillen van de granaatappel, zalig. Navraag leert dat je voor een doosje van die thee meer dan tien euro neertelt, en dan heb je 12 zakjes. Mijn Oolong komt via een grijze import rechtstreeks bij de chinees weg. Deze zit een een gesealde blikken pot met een inwendig en uitwendig deksel.Tie Kuan Yin. In de pot zit 200 gram Premium Grade Quality Oolong Thee, thee van de ijzeren godin van de genade. Het zijn de zwaarste theebladeren die er zijn en de thee is heerlijk zacht. Een echte smaaksensatie. Voor mij een thee die ik iedere avond kan drinken volgens mijn eigen ritueel. En toch, als ik ooit weer de kans krijg, die Oolong Pomeggranate komt er ook nog wel eens in. Toch nog eens terug naar het grand cafe Middelburg of die Chinees in Maastricht… (voor Ria, op de markt in Middelburg)

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

19 Comments

 1. Is voor mij geheel nieuw wat je verteld, maar wel reuze interessant.
  Supermarkt thee, is stof in een zakje.
  Dit klinkt wel veel aantrekkelijker om te drinken. Hans

  ot, volgende week een nieuwe kans, miste je wel LOL

 2. Thee is ’s avonds mijn favoriet… maar heb het nog niet zo ver geschopt als jij… en ik zou er zeker niet voor naar Middelburg rijden… Misschien kunnen ze het opsturen? Groet….Agnès

  OOlong tea…. de naam zegt het al… het moet van ver komen…

 3. frank-103

  Leuk zoals je liefhebbers hebt van allerlei dranken, zelf ben ik geen fijnproever en kan ik eigenlijk alleen maar aangeven of ik iets echt vies vind, zoals de automatenkoffie op mijn werk.

 4. Niets heerlijker dan goede thee. Echte kwaliteitsthee hoef je natuurlijk ook niet te mengen met schilletjes en zo. Leuk die beschrijving van het theezetten in het linkje van Irene. Ik heb nog ergens een theesetje in een doos zitten voor dit ritueel, met kopjes op een ronde tray met gaatjes met daaronder weer een opvangbakje, waar je het eerste brouwsel in weg kunt gooien. Maar ik gebruik het nooit, veel te kleine kopjes voor een slempende battavier 😉

 5. Annette Barendregt

  Ik ben met een vergrootglas heel Brielle doorgegaan, maar verder dan Pickwick thee komen ze hier toch echt niet. Het zij zo. Ik geloof je dus maar op je blauwe ogen dat het lekker is. Alleen die blikjes al…………….wow!

 6. Hai Sjoerd, ja… grandcafé Brooklyn… daar ben ik al meerdere malen geweest.
  met die ouwe posters.
  Ik dink er dus ook altijd thee.
  Maar ja… je weet: ik ben ook een enorme theeleut!!

  Groet van Marlou

  .

 7. Goede morgen Sjoerd, nog nooit gezien bij Brooklyn, maar er ook nooit naar gevraagd.
  Nu is het geen terrasweer, meer en ik zit daar nooit binnen maar , in het voorjaar zal ik het eens een keertje proberen, tenminste als ze het dan nog hebben. Je zit daar altijd wel leuk, al zit ik vaker bij de buren van Brooklyn.

  Fijne vrijdag gewenst.

 8. Ik heb het dagelijks gedronken in een Taiwanese staalfabriek. Een van de operators verbouwde het en weigeren mocht niet. Het was heel apart om te zien dat een klein beetje op de bodem van het glas uitwelde tot een glas vol met bladeren.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.