Citroën HY kampeerauto
Citroën HY kampeerauto

Citroën HY kampeerauto

bVision Photography

Deze Citroën HY kampeerauto uit 1979, tenminste zo staat die te boek bij de RDW wordt nog dagelijks gebruikt en heb ik onder erbarmelijke weersomstandigheden gefotografeerd met mijn iPhone op de markt voor de Oranjerie in Roermond. De wagen is in prima staat als je nagaat dat het beestje toch al bijna 35 jaar oud wordt.

bVision Photography

In het begin dacht ik dat deze auto’s gebouwd werden van golplaten dakbedeking, maar dat bleek toch een misverstand te zijn en steeds meer van deze auto’s vonden hun weg naar vooral markten, als kaas- en groentewagen, als ijscocar en ga zo maar door. In België was de HY favoriet als rijdend frietkot, in Nederland voornamelijk als ambulancewagen bij het rode kruis en diverse EHBO verenigingen. Voor de autoweg was deze bestelbus minder geschikt. Het was gewoon de lelijke eend onder de bestelwagens. Wel met een bijzonder kenmerk. Hij liep altijd, net als de eend.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

15 Comments

  1. frank-103

    Lelijk maar heel efficiënt, net als de eend. En zo lelijk dat hij weer mooi wordt, net als de eend. Overigens geldt dat niet voor de Multipla, die is zo lelijk dat hij niet meer mooi van lelijkheid kan worden. Bij de Multipla helpt alleen de shredder!

  2. ik vind hem wel leuk.
    Sjoerd ik heb de afgelopen tijd de boel versjacherd op al mijn blog vriendjes………… had er niet veel zin in met wat hier gebeurd is, ik ga er weer wat tegenaan vanaf nu;-)

  3. ja, maar lelijk is die wel, dan denk ik echt van, moet dat nou zo, had dat nou echt niet een klein beetje anders gekund?
    Maar wellicht is dit dan helemaal de smaak van de makers, en die is in dit geval anders dan de mijne.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.