Geestelijke spanning in Nuth

Geestelijke spanning in Nuth

Trafohuisjes bVision.nl

De foto’s van het volgende trafohuisje zijn van mijn eigen hand en het trafohuisje staat in de gemeente Nuth. Een kleine gemeente van ca 5000 inwoners, maar wel met een groot grondoppervlak. De plaatsen Wijnandsrade, Hulsberg, Schimmert en Vaesrade maken hier ook deel van uit. Nuth is gelegen langs de (stads)autoweg tussen Geleen en Heerlen en heeft verder weinig betekenis.

Trafohuisjes bVision.nl

Het trafohuisje ligt aan de Pastorijstraat En is in dezelfde stijl opgebouwd als de aangrenzende Pastorie. In de zomer is het meestal geheel afgedekt door de grote bomen die er staan, vandaar ook de groene afzettingen op het dak. Als je voor het huisje staat zie je de mooie st. Bavokerk en de oude kern van Nuth liggen. Buiten een grote vestiging van de Makro is er verder op winkelgebied weinig te doen. Deze Makro is destijds landelijk nieuws geweest toen de aktie groep RaRa op 19 januari 1987 de Makro in Nuth in vlammen liet opgegaan. De Eigenaar van Makro, SHV besloot zich daarop terug te trekken uit Zuid-Afrika.

Trafohuisjes bVision.nl

RaRa staat voor Revolutionaire Anti-Racistische Actie. Vooral Makro en Shell waren de doelen van deze groep die fel tegen het Apartheidsregime in Zuid-Afrika was.
SHV staat voor de Steenkolen Handelsvereniging van Paul Fentener van Vlissingen. Sinds 1 januari 1998 behoort de Makro overigens tot de Duitse METRO GROUP

click to see the pictures big

Trafohuisjes bVision.nl

16 Comments

  1. frank-103

    Leuk onopvallend gebouwtje! Discriminatie (positief of negatief) is niet juist maar om dan bedrijven in de fik te steken geeft ook wel aan dat dit soort lieden eigenlijk minstens even kortzichtig zijn als de mensen die discrimineren!

  2. Annette Barendregt

    Prachtig, wat een mooi huisje! Met die boograampjes en zo’n leien dakje! Die wil iedereen wel in zijn straat hebben. Je hebt toch een heel bijzonder archief zo langzamerhand, Sjoerd! Om trots op te zijn.

  3. Ik heb er meer dan een jaar gewoond in Nuth (saai), wellicht honderden keren dat ik er langs gekomen ben, en ik wordt er nu pas bewust van dat daar een trafohuisje staat. Ik vond dat Nuth saai was destijds om dat er toen gewoon niets te doen was. Behalve volgens het plaatselijke krantje “Nuth en omstreken” zondags om 11:00 uur de mis in de plaatselijke st. Bavo kerk.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: