Me! Pierpijn

Me! Pierpijn

Sakkerdjie, gatverpieleke, dat viel even tegen. Na jarenlang niks doen en op mijn luie reet op de bank liggen werd ik gistermiddag even met mezelf geconfronteerd. Als je wil schilderen moet je eerst opruimen en schoonmaken en schuren en ontvetten, gaatjes bijwerken en ga zo maar door. Maar daarom niet getreurd, uit eindelijk komt het moment dat je de eerste kwaststreek op het muisgrijze kozijn kunt zetten. Oh ja, dan valt de klink naar buiten en heb je even niks bij de hand om de deur weer open te krijgen, met de sleutel lukt dat niet en miljaar vind je honderdduzend propjes onder de bank waar onze kater mee gespeeld heeft. En na die eerste streek komen er al snel meer, valt de eerste druppel daar waar net geen zeil ligt, valt er een lakrolletje in de verf en begint langzaam maar zeker mijn schouder tegen te werken. Stug doorgaan is het recept, als ze toch moeten gaan snijden… Maar helaas, na enkele uren schilderen sluipt er definitief een ander probleem in mijn lichaam. Het begon met een elektrisch knopje in mijn duim waar ik nog nooit last van heb gehad, maar dat werd na nog een kwartier me in alle hoeken en gaten wringen omgezet in een grandioze kramp in mijn pols. Gatsie, moet een kantoorpikkie eens werken…. Vandaag gaan we gewoon weer verder, de aanhouder wint, hou ik me stug voor ogen… Haha, ik ziet net die plant voor het raam, schrik niet, die hangt buiten. Mijn orchideeën hebben tijdelijk een ander onderkomen.
En voor ik het vergeet, hou het rustig vanavond en denk aan de dieren. Zij weten niet wat er gebeurd…

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

19 Comments

 1. Dat zijn gevolgen van het klussen en dan moet je je vasthouden aan het vooruizicht dat het straks, als het klaar is, er allemaal heel mooi uitziet.
  Werk doen wat je niet gewent bent valt altijd tegen. Hans

 2. Een heel goed klussend uiteinde en een wonderschoon fris en fruitig begin in het nieuwe jaar is wat ik jou en de jouwen wens.
  Breng je nog wel een toost uit op het nieuwe jaar of sla je dat ook over?
  Hoe dan ook, alles wat wenselijk is

 3. Annette Barendregt

  Dat wordt een gezellige jaarwisseling tussen kwasten en blikken verf. 😉 Pas op met champagnekurken tegen je pasgeverfde wandjes! Zou zonde zijn. Kan je nog wel een oliebol optillen? Mooi! 😉

 4. Arme Sjoerd, ja schilderen is hard werken hoor, maar wat zal je blij zijn wanneer alles af is en je heerlijk in je stoel rond kunt kijken hoe alles is geworden. Waar heb je de deur nu uiteindelijk mee open gekregen?
  Fijne oliebollendag en sterkte voor je dieren vannacht.

 5. Ik heb gisteren al gereageerd, ik heb het je nog zo gezegd…… OK het kost wel een paar centen, maar Ik laat dit soort klussen tegenwoordig door professionals doen, die doen een heel huis met één blik verf, waar ik er minstens 10 verbruik, het resultaat is véél beter dan ik het doe, en het blijft langer mooi. Ik heb meer verstand van computers ed. En jij ook. Er is een oud hollands gezegde voor: schoenmaker blijf bij je leest. Maar niettemin succes.

 6. Ik zie vooral al die kleine tegenslagen helemaal voor me. Ik doe ook altijd mijn best maar dan valt er net een verfpot om en dat soort dingen. En ook die spierpijn komt mij niet vreemd over 🙂 Succes en alvast een heel prettige jaarwisseling.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: