Speelgoed – door Frank
Speelgoed – door Frank

Speelgoed – door Frank

The only difference between man and boys is the price of their toys.
Ofwel: Mannen zijn net kinderen alleen hun speelgoed is duurder.

Mijn liefste speelgoed, zo zal ik het maar noemen, is tegenwoordig mijn tablet. Hij ligt ’s avonds altijd binnen handbereik en indien ik hem niet mee mag kan nemen ergens naartoe, dan heb ik altijd een miniversie in de vorm van mijn iPhone. Op beide apparaten zitten voor een deel dezelfde Apps. Door het gebruik van mijn tablet, staat mijn PC wel veel minder aan, hij blijft ’s avonds zelfs vaak uit. Alleen voor mijn foto’s, voor het beheer van een website, of om thuis te werken en of om mijn stukjes hier te schrijven, gebruik ik hem nog. Een en ander zou ook vanaf de tablet kunnen,  maar dat ligt me nog niet helemaal om dat zo te doen.

Wat heb ik er allemaal opzitten, of beter gezegd wat zijn mijn favoriete apps?

De standaard browser van Apple, Safari, daar werk ik niet graag mee, dat is Google Chrome geworden. Mijn feeds lees ik met Flipboard en mijn boeken met iBooks (je kunt zelfs een boek lezen op de telefoon), voor het nieuws ik heb een abonnement op de Telegraaf digitaal, als TV gids gebruik ik de Veronica app. En, ik gebruik nu ook al een tijdje Facebook, en ben daar heel blij mee, want daardoor heb ik veel meer contact met familie en vrienden, die verder weg wonen. Zoeken doe ik verder met de Google app en Zite zorgt ervoor dat ik de diverse nieuwtjes in mijn interessegebied actueel aangeleverd krijg. Foto’s met tablet of iPhone maken kan uiteraard ook, en ze van je camera er op zetten is ook goed mogelijk. Om foto’s te bewerken heb ik sinds kort de Snapseed app op de tablet zitten. Al deze genoemde apps zijn er voor zowel Android via de Play store als ook voor IOS via de appstore, en het mooie, ze zijn allemaal gratis behalve de Telegraaf. Snapseed en Zite wil ik hier nog als tip meegeven, ze zijn m.i. echt de moeite waard om eens uit te proberen.

12 reacties

  1. Nog een leuke tip en ook gratis te downloaden is Buienalarm. Hierop zie jke op de minuut af of en hoeveel het gaat regenen in de plaats waar je op dat moment bent. Erg handig voor bv mensen die de hond moeten uitlaten weten ze of ze snel moeten gaan of nog even wachten 🙂

  2. amai zeg, zo veel dat je ermee kunt doen. Ik heb nog altijd maar een doodgewone GSM , zo lang die niet stuk is koop ik geen nieuwe, en een draagbare pc. dus ook nog altijd geen tablet. Zo lang het gaat voor wat ik het maar nodig heb laat ik het ook zo

    nog veel plezier met je speelgoed

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.