Koffie – door Frank

Koffie – door Frank

Ineens zie je iemand opvliegen en het kantoor uitrennen, opweg naar de papieren handoekjes en of keukenrol. Zoeven heeft die iemand zijn koffie of ander drankje omgestoten, uiteraard over zijn papieren, toetsenbord, soms de telefoon, en de muis druipt ook vaker. Snel deppen is dan het devies. Het zal ieder van ons wel ooit gebeurd zijn, maar wij hebben momenteel een collega die dit inmiddels meerdere keren per week presteert. Een andere zeer inventieve (Belgische) collega bedacht een oplossing met behulp van een oude bekerhouder. Omstoten wordt zo wel erg moeilijk.

Gelukkig hebben we op dit moment een gespecialiseerde firma bij ons werkzaam, die alle bedrijfs-PC’s inclusief monitor en toetsenbord reinigt, want na een koffiebad plakt alles aan elkaar en zoveel toetsenborden hebben we nou ook weer niet op voorraad. Géén koffie op het bureau is een schier onmogelijke opgave, wij ict-ers draaien nou eenmaal op koffie. Die firma komt ieder jaar alle PC’s, laptops en zelfs ook onze serverruimtes reinigen. Fijn steeds een mooie schone PC op je bureau, alle vingerafdrukken van het scherm af, ja want sommige mensen hebben de akelige gewoonte om iets aan te wijzen op mijn scherm, door er de vinger eens flink tegen aan te drukken (dat krijg je ze niet afgeleerd). Mijn tablet maak ik ook regelmatig schoon, ik moet nou eenmaal geen vingerafdrukken. Ja en een schoon toetsenbord, niet op de laatste plaats. Het is denk ik, wel algemeen bekend dat op een toetsenbord meer bacteriën zitten dan op een WC-bril. Vroeger kwamen we wel eens bij mensen waar je aan de PC moest werken, waar je spontaan “mond en klauwzeer” van het toetsenbord kreeg. Soms werkten bepaalde toetsen niet meer. De eerste handeling die we dan uitvoerden was het toetsenbord op de kop houden en er eens flink mee schudden. Het was soms of je een asbak omkiepte, zoveel tabak en as kwam er dan uit, (toen mocht men nog roken op kantoor). Er is ooit nog eens iemand kwaad op me geworden, toen hij de helpdesk (mij) belde dat zijn toetsenbord haperde. Ik adviseerde hem dus eerder genoemde handeling, en hij dacht dat ik hem voor de gek hield, ICT-er versus domme gebruiker zal ik maar zeggen, maar ik was dus echt serieus. Tegenwoordig is dat gedoe met de toetsenborden door het schoonmaken gelukkig véél minder.

 

16 Comments

 1. Frank-103

  Ik houd mijn toetsenbord en laptop regelmatig op de kop om broodkruimels te verwijderen, mijn schermen maak ik ook regelmatig schoon met een spuitbus en een droge doek en ook koffie gooi ik regelmatig om, ik ben dus een echte doorsnee gebruiker/viespeuk…. 🙁

 2. Mijn beeldscherm en mijn tablet zijn over het algemeen kraakhelder, maar mijn toetsenbord zou best eens een schoonmaakbeurtje kunnen gebruiken. En dan heb ik het niet over as en tabaksresten, want ik rook al jaren niet meer achter de pc. Binnenkort maar eens even voor gaan zitten met een vochtig doekje …

 3. Annette Barendregt

  Mijn C doet het bijna niet meer. Ik vrees ook dat er wat tussen zit. Ik heb een heel dun penseeltje waar ik mijn toetsenbord mee schoonmaak, maar ik denk dat ik hierdoor het ene probleem oplos en het volgende ermee creëer. (4 x op de toets gedrukt)

 4. Schilders leven ook op koffie, en elke schilder heeft wel eens een pot verf laten vallen, en dat is ook geen pretje.
  En de schilders die dat nog niet overkomen is overkomt dat nog.

  Koffie tussen mijn toetsen is nog nooit voorgekomen.

 5. Hahahha, nou gelukkig hoeft de helpdesk bij ons dat nooit te zeggen. Wij drinken en roken niet in de winkel. Meestal als ik de helpdesk bel beginnen ze weer met, kom maar op met je moeilijke vraag. Want het systeem waar ik mee werk ken ik zelf al redelijk goed. Dus alles wat ik niet begrijp moeten hun ook vaak opzoeken…

  Love As Always
  Di Mario

 6. Goede morgen Sjoerd, ik kiep mijn toetsenbord regelmatig op de kop, en er valt altijd wel wat gerechtigds uit, maar geen as of koffiegruis.
  Ik zou wel eens willen dat op mijn werk de pc goed werkte, we vallen om de haverklap uit. Straks weer een lange werkdag, dus hopelijk gaat het redelijk (goed durf ik niet meer te hopen)
  Ik wens je een fijne woensdag toe.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: