Hello World
Hello World

Hello World

Vandaag wordt het een druk dagje, Eerst en vooral een cursusdag, en daaraan heeft u de titel van dit logje te danken. “Hello world” is het eerste wat iedereen leert programmeren, in welke taal dan ook. Ik heb het afgelopen week a la Tomcat’s geleerd. Maar iedere taal heeft zo zijn eigen specifieke wijze om dit te doen. In 1974 kwam het voor in een intern memorandum van Bell Labs door Brian Kernighan: Programming in C: A Tutorial

main( )
{
printf(“hello, world”);
}

Op de weg naar huis even mijn vrouw oppikken daarna naar een openingsreceptie van onze kapster, die daar teven een nieuwjaarsborrel aan vastknoopt, dan nog even een heerlijke maaltijd produceren, die ik gelukkig reeds volledig heb voorbereid. Uiteindelijk zal het dan wel bankhangen met de pootjes omhoog worden om het weekend in te luiden. Wellicht nog met een borrel om de slaap snel te kunnen vatten.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

17 Comments

 1. Hello Sjoerd!

  geweldig… steeds leer ik…
  Dat is de familiespreuk van een vriendin van me.
  In het latijn: Ancora Imparo.
  Ze hadden dat zelfs op hun huis staan.

  Zou ook zomaar jouw motto kunnen zijn.

  Dag!
  Groet en prettig weekeinde!

  Marlou

  .

 2. Ik programeer het liefst in ASP en PHP. Voor ASP mijn certificaat. PHP heb ik mezelf aangeleerd.

  ot: ik heb nog steeds moeite met je site. Ik moet mijn browser sluiten en weer opstarten voor ik er op kan.

 3. Rond 1995 heb ik voor m’n werk het een en ander in C (en C++) geprogrammeerd. De printf() kwam me dan ook bekend voor. Zelf kon ik beter overweg met Pascal en toen Delphi dat gebruikte voor Windows heb ik nooit meer iets in C gemaakt.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.