C’est le ton qui fait la musique

C’est le ton qui fait la musique

bVision Photography

Ik heb niet zoveel met straatmuziek. Voor mij mogen de mensen rustig met hun orgel door de straten trekken, maar als dat voor het aantrekken van publiek zou moeten mogen de winkeliers daar wel een steentje aan bijdragen. Dan huren ze maar vakmensen in. De meeste spelers langs de kant van de weg kunnen amper met een instrument omgaan en brabbelen er maar op los. Toch kon deze man er wel iets van, en toen deze stoere mannen in uniform hem bezochten had hij, helaas voor hun, ook nog de correcte papieren om daar in de grote staat (nee, geen typefout) in Maastricht te mogen spelen…

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

20 Comments

 1. Ja, j het ze erbij hoor, zielig gezicht, zelfde onnozele deuntje en veel geld binnen halen.
  Dan kies ik toch liever voor iemand die er wel wat van kan, liefst met vergunning. Hans

  Ot. Je verzoekje ligt op de Bank voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: http://logbankje.nl

 2. luc

  Laten we ze de Europese Maffia noemen , de ,neme, deze mensen in hun macht , ze leren op een instrument één lied en worden dan aan steden gedumpt , om voor winkels te bedelen ! Het feit dat ze maar een lied kennen en telkens herhalen , werkt op de zenuwen ! Voor mij mag het niet , kan het niet ! We hebben de grenzen in Europa geopend zonder eerst een studie of naar de gevolgen kijkend ! Ik ben geen racist , maar toch zullen we op een dag de grenzen toch weer moeten sluiten , als we nog iets over willen hebben !

 3. Je hebt hier wel een paar mooie momenten vastgelegd.
  In het winkelcentrum in onze wijk zit ook regelmatig zo’n wazig buitenlands type met een trekzak, die er niet al teveel van kan. Ik stoor me daar niet zo aan, want ik kom er maar zelden langs.

 4. Hier mogen ze met papieren natuurlijk maximaal een half uur op één plek blijven, maar sommige bedrijven sturen ze meteen weg. Jammer want als het goede muziekanten zijn dan brengt het alleen maar meer sfeer in de winkelstraat.

  Love AS Always
  Di Mario

 5. Annette Barendregt

  Waarom “helaas voor hun”? Die mensen doen gewoon hun werk en worden er geen cent wijzer van….

  In ons kleine dorpje hebben we geen straatmuzikanten. Jammer, vind ik. Het maakt het winkelen toch net wat leuker. Ik kan me nooit inhouden om mee te zingen. Daar moet ik wel mee oppassen, want voor je het weet verslijten ze je voor “dorpsgek”. 😉

 6. Goedemorgen Sjoerd,

  als ze fraai kunnen spelen, dan vind ik het OK. maar er zijn er bij…
  Hier bij het station zit een vrouw die drie valse toontjes speelt op haar accordeon.
  Geen gehoor. Vreselijk!!!
  En dan kijkt ze er ook nog eens buitengewoon zielig bij.
  Haar man staat verderop onder een overkapping toezicht te houden.
  Ik zou ze allebei wel een schop onder de kont willen geven.
  Maar ja… dat doe je natuurlijk niet.

  Van mij mogen ze eerst op muziekles! En dan komens ze maar weer spelen…

  groet van Marlou

  .

  Ik zeg wel gedagh (soms) maar ik geef niks.

 7. Goede morgen Sjoerd, eerlijk gezegd mogen ze van mij die straatmuzikanten eerst wel eens een test afnemen. Sommigen kunnen echt absoluut niet spelen en zitten eigenlijk alleen maar te bedelen, terwijl ze aan een harmonica trekken.
  Ik heb er een vreselijke hekel aan, dat valst gejengel.
  Voor vandaag een fijne maandag gewenst.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: