Liefdezusters van het Kostbaar Bloed (2)
Liefdezusters van het Kostbaar Bloed (2)

Liefdezusters van het Kostbaar Bloed (2)

bVision Photography

Hier woonden de Liefdezusters van het Kostbaar Bloed, daar in Koningsbosch, in de rechtervleugel, ja daar bij die kleine witte kozijnen.

bVision Photography

Hier liepen de zusters op weg naar hun cel en op weg naar hun dagelijkse bezigheden. Wat ze een hele dag deden laat zich alleen maar raden.

bVision Photography

Hier verbleven de zusters en konden ze zich terugtrekken, een paar vierkante meter alleen voor zichzelf. Dat is meer dan de meeste van ons hebben. Nou ja, ik mag de garage gebruiken… de rest moet ik delen met mijn vrouw, de kinderen en de katten

click to see the pictures big

bVision Photography

Hier konden ze zich opknappen in geval van hoge nood, de waszalen waren elders, in de linker vleugel, maar die komt er ook nog wel aan.

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

19 reacties

 1. Joh… dat jij nog een eigen plekje hebt, dat heb ik niet eens. Wat lekker ouderwets dat klooster. Ik moet er persoonlijk niet aan denken om zo’n ouderwetse badkamer te hebben, maar ja, als het goed is, waarom zou je het dan vervangen.

  Love As Always
  Di Mario

 2. Dag Sjoerd,

  altijd al nieuwsgierig geweest naar de binnenkanten van kloosters.
  Wat speelde zich daar allemaal af?
  Wat mogen onze ogen niet zien en onze oren niet horen???

  In ieder geval heb jij mij nóg nieuwsgieriger gemaakt!

  Dag!
  groet van Marlou

  .

 3. Leuk om te zien hoe de zusters daar leefden. Het valt me op dat er best nog wel wat luxe was , zomaar centrale verwarming, dus ze hoefden geen kou te lijden. Ik had me die kloostercellen nog simpeler voorgesteld eigenlijk. Waarom weet ik ook niet.
  Ik wens je een fijne vrijdag toe.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.