Verdwaalde spanning in Harderwijk
Verdwaalde spanning in Harderwijk

Verdwaalde spanning in Harderwijk

Trafohuisjes bVision.nl

Je zou zomaar de weg kwijt raken als je op zoek gaat naar dit huisje waar Di Mario mee aan kwam dragen. Ik ben zeker een uur bezig geweest om de exacte plaats te bepalen van dit huisje. Maar het is gelukt. Ik werd gewoon op het verkeerde been gezet en was aan het zoeken aan de verkeerde kant van de grote weg. En dat is me pas ene keer gebeurd… Maar goed, verdwaalde spanning dus daar in Harderwijk. De rest van het verhaal over de boekhorstlaan laat ik aan de vakman over die er woont.

Trafohuisjes bVision.nl

Di Mario:
De Boekhorstlaan is genoemd naar het gelijknamige huis dat burgemeester Jan de Jong Sakes rond 1930 liet bouwen. Het tegenwoordige adres is Eeekhoornlaan 1. Het woord boekhorst bestaat op zichzelf niet. Een boek is een nevenvorm van beuk; een horst is een stuk hoger gelegen (zand)grond. Een boekhorst is dus een hoger gelegen stuk grond waar beuken groeien.
De boekhorstlaan heette voor 1939 Verlengde Kampweg. In oktober 1962 kwam het college van B&W tot de conclusie dat de oorspronkelijke Boekhorstlaan grotendeels niet meer bestond.
De laan werd in drieรซn gedeeld door de Ceintuurbaan en de A28. Het college stelde voor om alleen het middelste gedeelte in de buurt van de Willem George Frederik-kazerne, de naam Boekhorstlaan te laten behouden. Het voorste gedeelte heette voortaan Zandlaan en het achterste gedeelte Strokkelweg.

Trafohuisjes bVision.nl

click to see the pictures big

Trafohuisjes bVision.nl

click to see the pictures big

18 Comments

  1. Dit huisje staat op een mooie plek. Ik heb er inmiddels meer ontedekt hier. ’s Heerenhoek heeft een derde huisje, en Oudelanden, Driewegen, Lewedorp, en Heinkszand kwam ik er ook al tegen. Ze komen allemaal een keer jou kant op. Maar eerst moet ik ze vast leggen.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: