Het is spannend in het Dolfinarium…

Het is spannend in het Dolfinarium…

Trafohuisjes bVision.nl

Het trafohuisje van deze week staat op een bijzondere plaats en werd wederom ingezonden door di Mario. De plaats was gelukkig eenvoudig te vinden zodat ik niet al te veel moeite hoofde te doen om de exacte plaats op Google te vinden. Ik denk dat Di Mario meer moeite had met het fotograferen dan ik met het plaatsen. En als hij dan ook nog wat tekst erbij zet is het voor mij heel gemakkelijk. Trouwens, het Dolfinarium zie je niet zo maar over het hoofd en is toch wel een unicum hier. En het is het zo oud als collega Frank is.

Trafohuisjes bVision.nl

Het Dolfinarium in Harderwijk is het enige dolfinarium in Nederland. Het Dolfinarium in Harderwijk is het grootste zeezoogdierenpark van Europa en trekt jaarlijks honderdduizenden bezoekers. Het park werd in 1955 gesticht als nevenactiviteit bij de exploitatie van een rederij. In 1965 werden de deuren van het Dolfinarium geopend voor publiek.

Trafohuisjes bVision.nl

click to see the pictures big

Trafohuisjes bVision.nl

21 Comments

 1. Dan zijn er dus al honderdduizenden mensen die dat huisje gezien hebben, en net zoveel die het over het hoofd gezien hebben. Maar evengoed, nu dan toch toegevoegd aan je schitterende collectie.

 2. Een tante en oom, beiden helaas inmiddels overleden, woonden op 15 minuten afstand van het dolfinarium, ik ben er toen vaak geweest. Mijn neef is er nog een tijd pannenkoekenbakker geweest. Laatste jaren wil het grut liever naar de efteling of walibi, een bezoekje aan dolfinarium kost hetzelfde! Vroeger was er ook een dolfirama in zandvoort, maar die is al lang gesloten. Spannend allemaal weer!

 3. Annette Barendregt

  Eigenlijk wel logisch om daar zo’n huisje neer te zetten. Wat zal dat een stroom kosten, dat Dolfinarium. Ik vind het echt zo leuk om daar naar toe te gaan. Maar nu las ik gisteren een interview met Midas Dekkers en die zei dat het anno 2014 echt niet meer kon om orca’s enz. op zo’n manier te houden. Je zou je er bijna schuldig door gaan voelen…….ik dwaal weer af! Fijne zondag verder!

 4. Juist voor de mensen die in het dolfinarium komen zullen hem niet snel ontdekken omdat hij eigenlijk op een plek staat waar geen publiek komt, maar zo op de achterkant is hij makkelijk te vinden.

  Love As Always
  Di Mario

 5. Goede morgen Sjoerd, Mario heeft inderdaad weer een trafohuisje op een bijzondere plaats gevonden. Ik kan het niet mooi vinden maar het is wel weer een uniek plekje.
  Ik wens je een fijne zondag toe.

 6. 1955 was een goed jaar. Een paar jaar geleden was ik een paar dagen in de buurt van het Dolfinarium. Helaas was het juist op de dag dat we konden gesloten. Als ik weer eens in de buurt ben probeer ik het maar weer eens.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: