De Russen komen (deel 1)

De Russen komen (deel 1)

De meeste mensen zijn bang voor een komende oorlog met Rusland en hebben niet in de gaten dat de oorlog al lang aan de gang is. De Russen nemen hier alles over, buiten dat ze gasleverancier zijn voor de helft van Europa, ze nemen ook langzaam alle tankstations over. Volgens een Persbericht:

LUKOIL is in november 1991 opgericht in de vorm van een staatsoliebedrijf in de voormalige Sovjet-Unie. LUKOIL is de afkorting van LangepasUraiKogalymneft, een samentrekking van de drie olie-en gasbedrijven van West-Siberië: Langepasneftegaz in Langepas, Urain en eftegaz in Uraien Kogalymneftegaz in Kogalym. In 1992 wordt LUKOIL geprivatiseerd en verschijnen de eerste aandelen op de financiële markten. In 2000 start LUKOIL zijn wereldwijde expansie met de overname van het Amerikaanse oliebedrijf Getty Oil en vanaf 2003 worden de Getty Oil benzine stations in de VS omgedoopt tot LUKOIL. Begin 2004 neemt LUKOIL 779 Mobil-benzinestations van ConocoPhillips over in New Jersey en Pennsylvania (USA).
Op 1 juni 2007 neemt LUKOIL 376 Jetbezine stations over van ConocoPhillips in zeven verschillende landen: België, Luxemburg, Finland, Tsjechië, Hongarije, Polen en Slowakije. In 2008 worden al deze stations tot LUKOIL-stations omgebouwd. Ook na 2008 zet LUKOIL haar expansie in West-Europa voortdurend verder: een participatie in de ERG-raffinaderij in Italië; de overname in Turkije van een netwerk van 700 stations en in september 2009 een participatie van 45% in Zeeland Refinery. In 2012 volgt de overname van 59 tankstations in Nederland en België van Verolma Groep. LUKOIL is momenteel één van de grootste, verticaal geïntegreerde olie-en gasbedrijven ter wereld en heeft een notering aan de Londen Stock Exchange.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

En u bent bang voor oorlog, die zijn toch niet gek die Russen. Als die in ene de kraan met gas en olie dichtzetten ligt heel Europa plat…

23 Comments

  1. Annette Barendregt

    Het zal zo’n vaart niet lopen. En tanken: hoe goedkoper, hoe beter! Maakt niet uit bij wie of wat. Ik ben gek op onbemande pompen. Kom ik ook niet in de verleiding om dropjes enz. te kopen. 😉

  2. De Russen komen en de Arabieren en Chinezen zijn er al. Duitsers en Zweden bezitten een groot deel van onze elektriciteitsvoorziening, en een groot deel van onze media zoals radio, TV en krant is Engels dan wel Amerikaans. Het internet wordt afgeluisterd door de Amerikanen in samenwerking met onze overheid. De telefonie markt is voor een groot deel al in buitenlandse handen, en als KPN uiteindelijk verkocht wordt aan Carlos Slim, dan is dat Mexicaans. Ik maak me dus niet druk over de Russen.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: