Weg

Weg

Toen ik gisteren op het werk kwam stond me een onaangename verrassing te wachten. Mijn PC was weg, nee niet gestolen, dat is wat moeilijk met een virtuele PC. Maar met een ingerichte admin PC die je nodig hebt om de zaak overeind te houden is de verrassing des te groter als blijkt dat deze machine door het systeem zelf is opgeruimd, weg dus, zonder dat iemand daar enige invloed op heeft gehad. Gelukkig heb ik ook nog een echte laptop waar ook alles opstaat, zodat ik niet geheel onthand was, maar niettemin heb ik die virtuele PC nodig om @nders te kunnen werken, ofwel op de manier zoals Frank woensdag beschreef. Maar goed, we hebben weer een nieuwe virtuele PC aangemaakt vanuit een andere admin PC (een kloon getrokken) en weer helemaal ingericht, en voor de zekerheid een backup en een snapshot gemaakt voor het geval dat het systeem een hekel aan mij heeft gekregen. Je zou er bang van worden…

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

19 Comments

 1. Wij hebben op het werk een automatiseringsafdeling die ik altijd van dit soort zaken de schuld kan geven, overigens zijn ze ook altijd schuldig, en die herstellen doorgaans hun fouten wel binnen afzienbare tijd, soms gaat er maar één werkdag verloren…

 2. Han

  Ja wat wil je ook, we zijn bezig computers KI (kunstmatige intelligentie) te leren. Nu moeten wij nog leren dat we die virtuele vrienden of vrijwilligers op handen gaan dragen! 🙂

 3. Annette Barendregt

  Trek het niet je aan, het is maar een machine. Hoewel………..toen ik een keer een spelletje speelde en begon te schelden tegen de computer, schold hij/zij echt terug. Ik had mijn eigen gezicht weleens willen zien toen!

 4. Goede morgen Sjoerd, dit is mij te ingewikkeld hoor, ik snap niets van die soort technieken met een virtuele PC erbij.
  Maar voor jou gelukkig dat je het wel weet en dat je ook weet wat er aan gedaan kan worden om de boel weer recht te breien.
  Ik wens je een fijne vrijdag toe.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: