Oosterhout en Gardenia

Oosterhout en Gardenia

bVision Photography

Gardenia, ofwel onze tuin, moest in het weekend nog even wachten. We moesten eerst nog een tuinhuisje kopen en even naar Oosterhout, daar wilde mijn vrouw iets vandaan hebben. We dachten dat Oosterhout een klein dorp was, maar daar zijn we van teruggekomen, Het heeft twee keer zoveel inwoners als ons eigen dorp, Gebrook (Hoensbroek). En een heel mooi winkelcentrum. Van de Markt tot aan de Arendshof. Het laatste is een overdekt winkelcentrum, zoals in Eindhoven de Heuvelgalerie, met meer dan honderd winkels. De basiliek van Sint Jan de Doper kon ik niet goed in beeld krijgen omdat er markt was, maar neem van mij aan dat dit het grootste plompe kolos is in heel nederland. Wat een bak zeg, ik vraag me af wat Cuypers daar nog aan heeft willen toevoegen…. Hij is bijna mooi door lelijkheid.

bVision Photography

Naast een bezoek aan Oosterhout hebben we ook een taxus-heg van een metertje of vijf gekocht, in losse plantjes weliswaar, haha en het paste achter in de MG. Maar dat mag de pret niet drukken. Dat wordt nog aanpoten deze week. Maar naast iedere dag een uurtje of vijf in de tuin, vieren we toch ook nog wat vakantie, tenminste als het weer een beetje meezit. Trouwens de laatste foto is alleen maar erin gezet voor iemand die zich afvroeg of deze dingen nog bestonden of te krijgen waren. Ja dus. Deze zag ik in een winkel in Oosterhout, maar ik meen me te herinneren dat ze hier ook op de markt te krijgen zijn.
PS Ik wens Frank, onze vakantieman, veel succes op zijn eerste werkdag…

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

14 Comments

 1. Een mooi winkel gebied, zeker met het weer van vandaag.
  Een Buxus haag is erg mooi, op tijd snoeien en een prachtige aanwinst in de tuin.
  Dat is wel grappig dat je artikelen tegen kom, die je misschien niet had verwacht. Hans

  Ot. Je verzoekje ligt op de Bank voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: http://logbankje.nl

 2. Wat een mooi pandje/winkeltje op de eerste foto. Mooi begin van de vakantie en dus lekker aan de slag in de tuin de komende week.
  OT om door te rijden is natuurlijk nog wel een heel eind ook al ben je halverwege 🙂

 3. Jullie hebben het nuttige en het aangename zo te horen weer goed weten te combineren. Dat lijkt me een prima begin van de vakantie. Als het weer nu ook nog weer wat tuinvriendelijke wil meewerken, dan komt het vast verder ook wel goed.

 4. Is ondertussen al het water bij jullie al gevallen? Wat ik kan zien valt het bij ons pas rond zes uur, dus dan hoef ik vanavond bij ons niet te sproeien, dat is dan weer een voordeel natuurlijk. Want je moet bij ons inderdaad veel sproeien.

  Love AS Always
  Di Mario

 5. Goede morgen Sjoerd, nu zou Gardenia vandaag toch wat vochtig worden, dus geniet vandaag maar van iets overdekts 🙂
  Mooie foto’s van een zonnige dag. Ik wens je een fijne maandag toe.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: