Watersnood in Gardenia
Watersnood in Gardenia

Watersnood in Gardenia

Je houdt het niet voor mogelijk, wil ik sakkerdjie eens in de tuin gaan werken, kan ik er alleen nog maar in zwemmen, nou ja, lijkt meer op modderen. Maar daarom niet getreurd, werk genoeg. Ik had ook een nieuwe bril nodig om de kleine lettertjes op mijn PC te kunnen lezen. Mijn nieuwe laptop is snel genoeg, maar ik lees niet meer in dat tempo. Dus naar Pearl om mijn ogen nog eens te laten nameten. Meneer, oei, als iemand zo begint… Meneer, het is ruim 5 jaar geleden dat uw ogen het laatste gemeten zijn. Het slechte nieuws is dat het niet alleen bij een beeldschermbril blijft. Een nieuwe multifocale bril moet er ook nog bij. Alsof ons het geld op de rug groeit… Maar eerlijk is eerlijk, als je voortdurend met je hoofd omhoog loopt om door het leesgedeelte veraf te kunnen kijken is er iets echt mis. Morgen is er hier in Gebrook een grote Braderie, waar naar schatting vier maal meer bezoekers komen dan Gebrook inwoners heeft, en dat zijn er ca 25.000. Op de foto, Kaat ons lieve maar o zo ondeugende monster

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

17 Comments

 1. Ja, Sjoerd we worden ouder en dan worden de ogen minder goed.
  Heb ook een multifocale bril met een blauwe coating om het gebruik van een pc scherm vriendelijker te maken.
  Er hangt een prijskaartje aan dat klopt, geen florijnen meer. Hans

 2. Annette Barendregt

  Ik kwam er vorige week bij de oogarts achter dat ik met mijn linkeroog niks meer zie. Nooit gemerkt!!! Blijk ik staar te hebben. Daar helpt geen brilletje meer tegen. Ik moet onder het mes. Ik moest er (na van de schok bekomen te zijn) wel erg om lachen! Ik had net gezegd tegen die dokter dat ik veel beter zag de laatste tijd. 😉

 3. Rob

  Een veraf bril draag ik al bijna mijn helen leven.
  Ik weet niet beter.
  Uiteindelijk zijn daar een leesbril, computerbril, zonnebril en een varifocale bril bij gekomen.

  Op lastige momenten geeft dat veel extra hoofdpijn en gedoe.
  Nu ben ik zelfs mijn computerbril kwijt en laat mijn geheugen mij in de steek.
  Maar vooral met welke bril moet ik die computerbril gaan zoeken.
  Ik weet zelfs niet of het bij een vakantietrip of bij een werkklus, binnen of buiten, veraf of dichtbij verloren is geraakt.

  Slechtziende groet,

 4. je monstertje kaat heeft het daar goed bij je thuis, dat zie ik al.
  Zelf draag ik al een bril van toen ik 13 was, maar mijn ogen zijn zo goed ervan geworden dat ik die bril alleen nog nodig heb om tv te kijken en auto te rijden, dus brillen maar zou ik zeggen 😉

 5. Tja en als je dan kijkt hoeveel een beetje montuur kost en dat tegen zoiets als een fiets bijvoorbeeld afzet, dan is een bril buitenproportioneel duur. Terwijl ik dit schrijf is het hier mooi zonnig. Wellicht het begin van een mooie dag. Veel plezier!

 6. Goede morgen Sjoerd, wat regen betreft is het hier erg meegevallen, dus mijn tuin is droog. Ook hier is het drie dagen feest, zoals elk jaar met deze dagen. Het seizoen wordt feestelijk geopend,ik zal misschien even naar het dorp lopen, maar ik krijg ook de kinderen nog op visite , dus de moeten er dan wel zin in hebben.
  Dat zwarte katje is een duvel , dat zie je zo al aan haar houding, dat had mijn kleine zwartje ook 🙂
  Fijne donderdag gewenst

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: