Gardenia en Ascention day
Gardenia en Ascention day

Gardenia en Ascention day

bVision Photography

De bovenstaande titel heeft helemaal niets met dit blog te maken, maar het klonk zo lekker. Even de resultaten van ons werk gisteren onder een vrijwel onbewolkte hemel tijden de werkzaamheden. Op de bovenste foto ziet u wat rest van een hoge kersenboom, en tevens de laatste boom die gesloopt moest worden. Je lijkt wel een aap als je daar mee bezig bent en helaas de ladder was wat aan de korte kant. En zoals u ziet staat hij vlak bij de schutting van de buren, of is het met de buren…

bVision Photography

Dat vergt dan een beetje precisiewerk om alles wat daar kan vallen reeds weg te zagen, een nieuwe bril gaat nog, maar ook een nieuwe schutting past niet meer in het budget. De grote takken had ik geborgd met touw, want we doen het veilig of we doen het niet. Dus ook niet de kettingzaag daar boven in de boom, maar de grote beugelzaag. Gestukkerd is uiteraard wel met de kettingzaag gedaan, anders ben je dagen bezig. Alleen vrees ik dat de kersen het niet meer gaan halen. Rest alleen de vraag of ik de boom gesloopt heb, of dat daarbij de boom ook mij gesloopt heeft. Mèn wat een werk…

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

12 Comments

 1. Ha hout, roept zoon al.
  Je hebt het goed gedaan Sjoerd, er zijn al heel wat ongelukken gebeurd in bomen.
  Het zal wel een stuk lichter zijn in de tuin. Hans

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio” als op de weblog http://logbankje.nl

 2. Annette Barendregt

  Toch wel jammer van die heerlijke kersen! Ik vind dat altijd zulk mooi hout. Ga je er nog wat mee doen? Figuurzagen of houtsnijden? Als ik dichterbij woonde kwam ik ff een stammetje halen. Mocht vast wel van je, hé?

 3. Goede morgen Sjoerd, toch wel jammer van die kersen, of liet je ze toch al voor de vogels hangen? Ik heb tamelijk grote bomen in mijn tuin, ik zou ze niet graag missen, een boom die omgezaagd wordt doet me altijd een beetje verdriet.
  Maar soms moet het wel natuurlijk.
  Ik wens je een fijne vrijdag toe.

  1. Er staat nog een grote Goudiep en een groene Acer, die blijven staan. De kerseboom was illegaal in mijn tuin terecht gekomen en inmiddels bijna volwassen geworden. In het begin denk je laat dat kleine boompje maar en na jaren heb je alleen nog maar een donkere tuin over.

 4. Uit ervaring weet ik dat het verwijderen van het laatste stukje stam met de wortels zeker zo’n hels karwei is als het slopen van de rest van de boom. Zonde van de kersen overigens, er zaten er ook nog veel aan zo te zien.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.