Jochumhof in Steyl
Jochumhof in Steyl

Jochumhof in Steyl

Cactussen in Steyl

bVision Photography

Afgelopen zondag waren we in de Jochumhof in Steyl. Steyl ligt bij Tegelen (gemeente Venlo) en is een oud kloosterdorp.
Op hun website staat het als volgt beschreven:
Verborgen achter oude muren, midden in het mooiste kloosterdorp van Nederland, vindt u de Jochumhof; een enclave van natuur, historie en rust met een fenomenaal uitzicht over de Maas. Ontdek de Botanische tuin: struin tussen onze unieke verzameling bijzondere, oude en exotische planten, heesters en bomen.
Je vind er de volgende tuinen:
De Tiglientuin
De landhuistuin
De Rotstuin
De mediterrane kas
De heemtuin
De kruidentuin
De Geurtuin
Alles wordt door vrijwilligers onderhouden, er zit een klein maartje aan, het is geen dagtocht, met een paar uurtjes bent u er wel klaar mee. En als je gaat, kijk dan even of er geen concert gegeven wordt, anders wordt het krap met al die mensen op een centraal punt in de tuin.
Doorkijkje in Steyl

bVision Photography

Kloostermuur in Steyl

bVision Photography

Bomen in Steyl

bVision Photography

Waterstand in Steyl

bVision Photography

Concert in Steyl

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

20 Comments

 1. Mooie foto’s. Soms denk ik: parken, wat moet ik er mee, maar dit park lijkt me wel de moeite waard. Ik weet nu een aantla jaren wat een insektenhotel is. Iets van de laatste tien jaar.

 2. Een paar uur is voor ons al snel een dagtocht, want we moeten ook nog 2 uur heen en 2 uur terug rijden ;-0 Die waterstanden is nog niet zo hoog als in 1953 in Zeeland. Mooi die foto’s van die tuinen. Het enige wat ik voor de kinderen nog mis is een speeltuin.

  Love As always
  Di Mario

 3. Goede morgen Sjoerd, ik zie dat ik gisteren kennelijk een log van je gemist heb, gelukkig kon ik dat vandaag nog bekijken, prachtige foto’s, zowel gisteren als vandaag.
  Ik kom niet vaak die kant uit, vroeger hebben we wel vaak in de Pinkstervakantie, in Limburg op diverse campings doorgebracht, maar in mijn eentje ben ik niet zo autorijder, dat is een beetje saai in mijn gevoel.
  Maar Deze foto’s laten me heerlijk meegenieten van jouw uitjes, dank je wel.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.