Kwekerij Bastin
Kwekerij Bastin

Kwekerij Bastin

bVision Photography

Afgelopen weekend zijn we nog even op jacht geweest naar wat spannende planten voor in onze mediterrane tuin. We hadden een uitnodiging van kwekerij Bastin om op bezoek te komen op de mediterrane plantendagen. Het is niet zoals een Groenrijk of Intratuin, het is gewoon een eerlijk kweker die houdt van het vak en zelf zijn huis en tuin heeft ingericht met de planten die hij verkoopt. Roger heeft overigens ook een boek geschreven over het ontstaan van zijn passie voor deze planten en hoe de huidige plaats in Aalbeek “gegroeid”is. Het boek staat op de site en kun je daar eventueel downloaden. Het leest lekker weg en er staat veel informatie in.

bVision Photography

Zo kun je zien wat je koopt en hoe het groeit. In een potje is alles een standaard maat. Daar staan hele stukken vol met lavendel en tijm en nog meer waar ik allemaal de namen niet weet. Het is gewoon heerlijk om daar even te zijn. Uiteraard hebben we er ook een aantal planten gekocht. Voor in een tweetal bakken hebben we kruipende tijm gekocht, in een witte en een paarse variant, de laatste ook als citroentijm. De kwekerij ligt in Aalbeek, in de driehoek Nuth, Hulsberg, Klimmen. Je zet je daar op een bankje en je bent in de Provence…

bVision Photography

Helaas is de werkelijkheid anders en mag ik vandaag weer voor een andere baas gaan werken. Ik zou er overigens geen moeite meer mee hebben om voor mezelf te gaan werken.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

17 Comments

 1. Dat is nog een echte kwekerij, dat straalt er af.
  Dat is een genot om je groen uit te zoeken, waar een bankje al niet goed voor is.
  Kan me voorstellen dat jullie daar veel plezier aan hebben beleeft. Hans

  Ot. Je verzoekje ligt op de Bank voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: http://logbankje.nl

 2. Annette Barendregt

  Allereerst succes met of bij je nieuwe baas. Zeker op onze leeftijd vallen zulke veranderingen niet altijd mee. Maar je slaat je er wel doorheen. Je bent een ICT-kei!

  Ik ruik hier bijna die lavendel. Mmmmmm. Alleen dát bezorgt je al minder stress. Zoals de Engelsen zeggen:”Stop and smell the roses”. Veel belangrijker, Sjoerd! 😉

 3. Mooie tuin, die van jullie zal ook vast prachtig worden.
  Ja Sjoerd vakantie duurt niet eeuwig, maar als je je werk fijn vindt, dan is werken ook leuk. Zie je het niet zitten om voor jezelf te gaan werken of is dat te moeilijk te realiseren? Hoe dan ook ik wens je een fijne werk(maan)dag toe.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.