Spanning in Dreischor
Spanning in Dreischor

Spanning in Dreischor

Trafohuisjes bVision.nl

Het Trafohuisje van vandaag komt van Ria. Die wandelt de huisjes gewoon bij elkaar. Dit huisje staat aan de kruising van de Platteweg en de Dreischorsedijk/Zuiddijk. De wegen daar zijn er mooi omheen gelegd.

Trafohuisjes bVision.nl

Het is zoals Ria zegt, van alle kanten te zien. Of je nu van voren of van de zijkant komt, je kunt er niet omheen. Je kunt er ook nog van achter langs, kijk maar naar de fietser op de foto hieronder.

Trafohuisjes bVision.nl

Het is een standaard trafogebouw, maar past zeer goed in de omgeving. Er zullen er ongetwijfeld meer in deze omgeving zijn gebouwd.

Trafohuisjes bVision.nl

Dreischor is een plaats op Schouwen-Duiveland. Het is een hele oude plaats en deze is ontstaan rond 700. Schorren zijn kwelders, waar door een natuurlijk proces bij hogere waterstanden slib komt te liggen. Dit proces gaat door totdat er zoveel slib ligt dat het water er niet meer bij komt. Daar groeit dan o.a. gras op en dat wordt begraast met schapen. Dreischor is de samenvoegein van drie van deze zogenoemde schorren. De dijken zijn later pas ontstaan. Ook Dreischor heeft in 1953 onder water gestaan.

Trafohuisjes bVision.nl

click to see the pictures big

Trafohuisjes bVision.nl

15 Comments

  1. Ja Ria dat huisje ken ik, met de biebbus reden we daar altijd langs op vrijdag, wanneer we naar de school in Dreischor reden om uit te lenen 🙂
    Nu ik het weer zie moet ik daar weer aan denken. Zelf ben ik op een andere route gaan werken en nu bijna met pensioen.
    Sjoerd ik wens je een fijne zondag toe.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.