Sakkerdjie wat een weer

Sakkerdjie wat een weer

Gisterochtend was ik lekker vroeg uit de veren, want de straat was droog, het regende niet, dus lekker de tuin in. Meteen mijn werkkledig aangedaan, nou ja, een oude broek met een versleten T-shirt, vol goede moed naar onder. Zit ik net achter een boterham met de laatste kaas, begint het gedonder in de glazen, meteen een stortbui en gardenia was een modderpoel met een aantal zwembaden rijker. En zo ging het hier de hele dag door, Jantje huilt Jantje lacht. We hadden gelukkig nog wat andere zaken te regelen en vertrokken maar weer eens richting Roermond. Uiteraard regen onderweg, maar daar was het gelukkig net droog. Dus snel maar even gedaan wat we moesten doen, een composiet vlonder in de achterbak, een boortje en nog wat erbij. Ze zullen weten dat we aan het klussen zijn… En, na lange tijd weer een even op een overdekt terras gezeten bij de Munsterkerk. Heerlijk is dat, mensjes kijken en commentaar geven. Komt er op een gegeven moment een vrouw gekleed als 16 jarig meisje voorbij, met een gezicht van zeker tachtig, ontlokte het mijn vrouw de volgende opmerking: “Van achter Atheneum, van voren een museum. Haha, als we maar lol hebben. Onderweg naar huis werden weer overvallen door een sloot water, en terwijl ik dit zit te typen hebben we weer een stortbui met voor de afwisseling een hoop gedonder en gratis verlichting erbij.
En, de Volkswagen Golf doet het prima. 40 km naar Roermond met 4.5 liter benzine op de honderd en in Duitsland gaan tanken, ik mag dat wel. En och, die regen houdt ooit ook wel eens op. Gaan we dan wel verder in de tuin.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

11 Comments

 1. Het was vandaag wel schrikken met de hoeveelheid regen aan het begin en de rest van de dag.
  Sommige denken dat ze eeuwig jong blijven.
  Een mooie verbruik is auto rijden weer leuk. Hans

  Ot. Je verzoekje ligt op de Bank voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: http://logbankje.nl

 2. Ik hoorde al dat het drama was qua weer, wij hebben alleen maar zon gehad en in een shirt gelopen. Maar ik moet dan wel elke keer sproeien. Over twee weken zie ik familie uit Roermond weer, maar dan niet in Roermond zelf.

  Love As Always
  Di Mario

 3. De verschillen zijn de laatste tijd weer groot in ons kleine landje. Ik las zojuist dat er in Zuid-Limburg plaatselijk al meer dan 150 mm regen is gevallen in juli, terwijl ons tuintje snakt naar wat vocht, want hier hebben de in juli nog maar amper 13 mm gehad.
  Aan de zuinigheid van jouw Golf komt de onze volgens mij niet toe, maar ik zal er eens op letten. De benzine is hier in elk geval duurder, ook wat dat betreft zijn de verschillen groot.

 4. Heerlijk dat Hollandse weer, we gaan nu naar tropische temperaturen, en dan ga je ook niks doen in de tuin.
  En ja van de achterkant bekeken, kan men zich aardig vergissen over de voorkant.

 5. Goede morgen Sjoerd, tja hier van hetzelfde laken een pak, alhoewel na die eerste donderbui, is het wel een tijd droog gebleven, ik ben nog snel een eindje gaan wandelen, maar later weer even een bui, niet zo hard, maar wel nat. Gelukkig was ik alweer binnen toen die begon. In de avond scheen de zon weer tussen de wolken door, dus er is verbetering op weg.
  Fijne maandag gewenst.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: