Brussel – door Frank
Brussel – door Frank

Brussel – door Frank

Afgelopen zaterdag hebben we Brussel maar weer eens bezocht. De laatste keer was in 2004, en daar  hadden we een leuke herinnering aan over gehouden. Destijds hadden we een wandeling gemaakt langs de striproute en dat was ons goed bevallen. Dat wilden we afgelopen zaterdag, ondanks het warme weer nog eens over doen. Op internet naar kaarten gezocht met de route en wat de beste leek uitgekozen. We hebben die route ook gewandeld, maar na vier stripafbeeldingen en Manneke pis, stonden we weer op de Grote Markt. De gevolgde route was zeker niet dezelfde als van 10 jaar geleden, want toen hebben we tientallen “strips” gezien. Omdat allemaal ter plekke uit te zoeken hadden we geen zin meer, en daarom hebben we ons dagje Brussel toen maar vervolgd met de Hop on en off bussen.

Hiermee kom je langs alle mooie plekken van Brussel. We hebben ons rond laten rijden en zijn uiteindelijk uitgestapt bij een antiekmarkt in de buurt van het Justitie paleis. We hebben de antieke spulletjes bekeken en niets gekocht, kijken en niets kopen, waar wij als Nederlanders om bekend staan.

Vervolgens zijn we terug gewandeld in de richting van de Grote Markt, om onderweg op een grote demonstratie te stuiten van vooral islamitische mensen die protesteerden tegen de oorlog in Gaza. Vaak werd “Allahu  akbar” geroepen (God is de grootste). De protestborden waren meestal in het Frans geschreven, dus heb ik toen mij, door een demonstrant zo’n bord werd voorgehouden, in slecht Frans, maar gezegd dat ik de Franse tekst niet begreep.

Ik had geen zin in een discussie in het Frans, dat ben ik ook te weinig machtig. Het is inmiddels meer dan veertig jaar geleden dat ik Frans heb gehad op school, en niet eens erg succesvol. Ik heb daar maar ëén voldoende ooit voor gehaald en dat was op mijn eindexamen. De demonstrant haalde zijn schouders op en liep verder.

Natuurlijk hebben ze een punt, maar zolang mensen niet met elkaar willen praten en elkaar niet respecteren daar in Israël en Gaza, dan zal er m.i. geen vrede komen. Later die middag zijn er ook nog rellen uit deze protestdemonstratie ontstaan, woede  en frustratie wellicht, maar ook dat is zeker geen weg naar vrede.

10 Comments

  1. Goede morgen. Brussel, ik ben er wel eens geweest, maar ik kom liever in Gent, Antwerpen of Brugge. Antwerpen, daar gingen we vroeger wel eens op een zomeravond een biertje/frisje drinken op een terras. Dat is lang geleden, in de tijd dat je aan de oevers van de Schelde nog gratis kon parkeren en dan binnen de kortste tijd op een terras in het centrum zat.
    ‘The good old days’
    Een fijne woensdag gewenst.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d