Onsmakelijk – door Frank
Onsmakelijk – door Frank

Onsmakelijk – door Frank

Als je katten hebt dan horen daar ook een paar onsmakelijke dingen bij. Kots ruimen en poep. Haarballen moeten ze soms kwijt en die kotsen/lozen ze net waar ze op dat moment zijn. Ook midden op tafel als het zo uitkomt. Katten zijn zindelijk als je ze krijgt, maar ze hebben zo allemaal hun eigen toiletgewoontes. We hebben er gehad die eerst de hele kattenbak omgraven, om een mooi kuiltje te maken, heb je geluk dan maken ze het ook weer dicht, heb je pech dan laten ze het drolletje mooi open in het kuiltje liggen. cookie was hereOf ze krabben er een hele tijd een heel eind naast, ruiken er nog eens aan of het al begraven is, om vervolgens weer een eind er naast verder de bak om te spitten. Meestal begraven die van ons niks. Ook heb je katten die naast de bak de boel proberen te begraven. Wij hebben drie katten en twee kattenbakken. Vroeger hadden we maar een bak maar dat is niet genoeg meer. Ze doen alle drie hun behoefte op de bak, meestal, behalve onze grote Maincoon-kat Cookie, die heeft de onhebbelijkheid om af en toe toch in de tuin (onze eigen tuin) te gaan zitten. Schone bak, niet zo schone bak, maakt niet uit, soms doet hij het dagen lang wel op de bak en soms ligt het in de tuin. Betrappen we hem als hij net wil gaan zitten dan weet hij niet hoe snel hij toch in de bak moet komen.  We snappen het niet helemaal, of beter gezegd helemaal niet. Soms denk ik wel eens dat hij het doet om ons te plagen. Wij mogen die drollen dan weer uit de tuin halen, en dan zie je meteen het nadeel van grote katten, een Deense dog zegt er u tegen zal ik maar zeggen. In ieder geval worden bij ons de kattenbakken iedere dag helemaal verschoond. Je leest wel eens in kattengebruiksaanwijzingen dat je gedurende een week de drolletjes en de klonten nat zand er uit kunt scheppen, en alleen wat kattenbakzand aanvullen, maar bij ons is dat echt niet mogelijk. We sjouwen ons een breuk aan die grote zakken, daarom hebben we onlangs maar een hele pallet laten bezorgen door de groothandel. Nou kunnen wij en de poeskes weer even vooruit.
Een hele pallet
Samen op de foto

12 Comments

 1. Ik heb 4 katten waarvan er 2 op de kattenbak willen en 2 doen hun behoeftes buiten.
  Alleen is eentje nu wel erg oud (19) en die begint kuren te krijgen. Net naast de bak, in een hoekje van de kamer, op een verdwaalde sok, op het aanrecht…..

  maarja… ik houd van het beestje dus heb ermee leren leven 🙂
  Keukenrol, groene zeep en reservegrind is altijd in huis 🙂

 2. Jee wat een berg! Hier wordt de bak alleen met regenweer gebruikt, men prefereert de ruige veldjes in de buurt. In de tuin vind ik nooit iets. Wel ooit een drol in de gootsteen gevonden….

 3. Hai Frank,

  geweldig… een verhaal over kattenpoep!
  Ik heb net de twee katten van mijn dochter te logeren en merk, dat ik jouw verhaaltje nu anders lees, dan wanneer ik ze niet te logeren zou hebben.

  Ze doen hun behoefte op een soort siliconenkorrels.
  Moet straks nog even gaan uitvogelen, waar ik die kan kopen, want ik haal de drolletjes er wel uit, maar de bak begint nu toch echt te stinken…

  Succes!

  Groet van Marlou

 4. Goede morgen. Ik heb nu nog één kat en die is keurig op de bak, alleen vliegt er wel eens wat grit over de rand.
  Tegen haarballen spugen, kun je bij de dierenarts een tube Kat-a-lax kopen, dat helpt prima en ze bent van de gespuugde haarballen af. Op het asiel hebben we altijd 1 bak per twee katten, dus het kan zijn dat je maincoon een eigen toilet belieft en omdat ze meestal een groter formaat hebben dan een htk-tje wil ze misschien een bak zonder deksel, probeer het maar eens , want in de tuin wil je liever geen troep ruimen.
  Trouwens het asiel hier gebruikt precies dezelfde zakken grit 🙂

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.