Valstrik – door Frank

Valstrik – door Frank

Ik ben een facebooker, en ja ik weet hoe ze omgaan met privacy en aanverwante zaken. Je moet er ook nooit meer opzetten dan wat men wereldwijd kwijt wil. Bij het facebooken hoort soms ook elkaars berichten “liken” en een enkele keer reageren, om er iets, al dan niet, zinnigs over te zeggen. Zo had ik eergisterenavond gereageerd op iemand die iets “belangrijks ging aankondigen” en prompt kreeg ik onderstaand verhaaltje van deze persoon. Ik was in de valstrik getrapt, nou ja, hoe kon ik dit weten nietwaar? Nou wilde ik geen spelbreker zijn, en ook geen etentje betalen, dus heb ik toch maar wat geplaatst. Niet regel een, te mooi om waar te zijn, drie kan niet, zeven lijkt wel leuk, maar nee, vijftien had gekund maar is niet belangrijk, en de rest gelooft men toch niet van mij. Dus heb ik het maar op nummer twaalf gehouden. Prompt kreeg ik de diverse likes en commentaren van mensen die wilden weten wat ik voor iets belangrijks aan te kondigen had. Er werd zelfs geopperd dat het mogelijk iets met een “kast” te maken kon hebben, ze lezen het hier wel, want hier stopt het wel, ik ga dit niet meer aan iedereen doorgeven die geliked, of commentaar gegeven hebben. Maar ik heb wel wat ik aan te kondigen: Ik stop met al dit soort ongein op facebook, geen spelletjes en kettingberichten ed. meer voor mij. Facebook is voor mij om lief en soms leed met elkaar te delen, en iets grappigs om te kunnen lachen. Iedereen die me nog tot een spelletje probeert te verleiden zal ik een link naar dit blogje sturen.

Sorry. Je bent erin getrapt. Je hebt mijn mededeling geliked of er op gereageerd. Mijn mededeling van vandaag op facebook was een valstrik. Ik had het spel verloren, en nu is het aan jou. Je moet binnen de 24 uren één van volgende boodschappen op de facebook wall plaatsen en minstens 24 uren laten staan, je mag zelfs niets toevoegen aan de boodschap die je plaatst en ook niet reageren of uitleg geven:

 1. Ik ben 5 kg afgevallen door kebabs te eten
 2. Ik denk dat ik verliefd ben op een piepkuikentje
 3. Ik ben zwanger
 4. Nieuw record: ik heb één week aan een stuk geen douche genomen
 5. Ik heb overgegeven in mijn pannenkoekendeeg
 6. Het is beslist! Morgen verf ik mijn haar paars
 7. Ik heb nagedacht en ga werken in een erotisch massagesalon
 8. Ik ben de liefde van mijn leven zonet tegengekomen
 9. Het lief van mijn beste vriend(in) is homo, wat zeg ik als ik hem/haar voorde eerste maal ontmoet
 10. Ik ga dit jaar trouwen
 11. Ik verander binnenkort van geslacht!
 12. Het wordt tijd dat ik jullie iets belangrijks aankondig …
 13. Ik heb zonet een lieveheersbeestje ingeslikt. Brengt dat geluk ?
 14. Ik heb al 2 weken geen kaka meer gedaan, wat moet ik doen?
 15. Er is geen wijn meer !!

Volg je deze aanwijzingen niet, dan heb je geen gevoel voor humor en moet je me een etentje betalen.

15 Comments

 1. Annette Barendregt

  Ja, dit heb ik ook gekregen deze week. En die persoon werd nog kwaad ook dat ik niet mee wou doen met die flauwekul. Ik wil iedereen feliciteren of sterkte wensen, maar hier doe ik niet aan mee. Ik voelde me gewoon opgelaten dat ik erop gereageerd had. Bah. Zo hoort Facebook niet te zijn.

  1. Dit is precies verwoord hoe het voelt “opgelaten” en “genant” soms. Gelukkig wordt diegene die mij er op trakteerde niet kwaad, ik denk dat ze eerder ook dat opgelaten gevoel er bij had. Maar ja, je wil niet de spelbreker zijn.

 2. Hoi Frank,

  ik snap het, dat je niet (meer) meedoet aan die ongein.
  Ik vind er ook niks aan.
  En mede door dit soort flauwe dingen (hoezo gevoel voor humor???) ben ik bij Facebook weggegaan…

  Voelt heerlijk bevrijd…

  Dag!
  Groet van Marlou

  .

 3. Goede morgen, ik hou niet van die ongein, ik heb dan ook geen FB en zal die ook niet nemen. Een blogje is mij al genoeg daar komt de halve wereld ook niet op af.
  Fijne woensdag gewenst.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: