Water

Water

Een geluk bij een ongeluk. Gisterochtend stonden we met z’n tweeën in de tuin te werken en waren net op een punt aangeland om te stoppen of iet nieuws te starten, want “het stuk” wat gepland was was klaar toen het langzaam donker werd. Ik had nog net de tegenwoordigheid van geest om een stuk zeil over het net gemetselde deel te leggen toen ze boven met emmers water begonnen te spelen. Het leek wel als of er een grote teil met water over ons werd heen gegooid. En zo ging het de hele dag door. We hebben de gelegenheid maar aangegrepen om een auto vol met potgrond te gaan halen en om twee planten te scoren die al heel lang op ons verlanglijstje stonden, maar die eigenlijk te duur waren. Ofwel we hebben nu een olijfboom voor op het terras, dat was mijn wens. En mijn vrouw heeft een winterharde palmboom voor in de tuin… Beiden voor 50% van wat ze vorige week nog kostten. Dank je wel Intratuin, zo heeft het uitstellen zich toch nog geloond. Alleen nu nog een paar dagen droog om ook alles te kunnen planten… Want af en toe leek de tuin meer op een vijver met moerassen.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

16 Comments

 1. Water in de tuin is goed, maar verzuipen gaat wel erg ver.
  soms is wachten wel lonend, zoal nu blijkt.
  Misschien hebben de planten een positieve werking op het weer, ze komen tenslotte uit zonnige oorden. Hans

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 2. Zo hadden wij vorige week mazzel met de aankoop van twee kasten, de week ervoor waren we wezen kijken in de zaak, konden toen nog niet beslissen, en bij de aankoop bleek dat ze 25% in prijs verlaagt waren…..

 3. Goede morgen Sjoerd, hier was het gister wisselend bewolkt maar wel droog, de regen is pas laat op de avond gekomen. Maar kijk dat uitstel soms toch voordeel kan opleveren. Ik heb twee jonge olijfboompjes in potten in mijn tuin, die ik zelf uit pitten heb opgekweekt, het zijn nu nog een beetje olijfstruikjes, ik zal ze in de winter meer in model boom gaan snoeien.
  Een fijne vrijdag gewenst .

 4. Nou hopen dat de winters niet te streng worden, want daar kunnen ze toch niet goed tegen. Of je moet ze goed inpakken. Een winter zoals de vorige is dan ideaal, dus laten we daar weer op hopen 😉

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: