Citroen CX 25 break
Citroen CX 25 break

Citroen CX 25 break

bVision Photography

Bijna iedere (zuid)Limburger is wel eens bij Gemmenich(Vaals) de grens met Belgie gepasseerd. En net daar op het hoogste punt staan al jaren deze broertjes, of zusjes zo u wilt. Twee van wat sommigen de mooiste auto van de wereld noemen, en wat door anderen de grond in werd geboord. Ik heb er nooit het geld voor gehad, dat geef ik eerlijk toe. Maar gezeten in deze auto, zag de wereld er in ene een stuk rooskleuriger uit. En dat mocht ook wel als je de Citroen ID/DS(het strijkijzer) moest vervangen.

bVision Photography

De Citroen CX 25 was een ontwerp van de Citroën chef-ontwerper Robert Opron en gebaseerd op een eerder ontwerp van Pininfarina. Het had zoveel nieuwigheden in zich dat dat eigenlijk verbazingwekkend was dat het zo goed liep. Vergeet niet dat er van dit model wereldwijd meer dan een miljoen exemplaren rondreden. Alleen in Nederland trok het niet zo. Net zo als dat hier ook de SM (ja, die van Johan Cruijf) alsook de XM ten onrechte niet geliefd waren. Als ik het geld had zou ik eens met de eigenaar gaan praten om die dingen weer up en running te krijgen.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

14 Comments

  1. ton

    Toen ik mijn CX 25TRD wegdeed, stond er 504.000 km op de teller en hij reed nog prima. Het afscheid deed pijn, maar ik werd werkloos en met het lagere inkomen werd de auto door de hoge (diesel)wegenbeasting te duur voor mij.

  2. Ja een bekende auto, uit een ververleden.
    Een droom auto op de weg, je zoefde er mee.
    Een vriend had ook dit type en had er veel ellende mee en werd zo boos dat hij weer een keer et pech boven op het dak stond te springen. Hans

  3. Ik vind de cx een bijzonder fraaie auto, ik heb er nooit in gezeten, maar de verhalen over het comfort van deze auto hebben op mij veel indruk gemaakt. In zuid-frankrijk zie je ze soms nog, als nieuw, rijden! Kwalitatief waren ze helaas niet zo goed, en volgens mij is het onderhoud ook prijzig, als oldtimer is de cx volgens mij niet lang goed te houden. Een vriend van me had een eend, en daarvan moest je. Standdaard iedere 5 jaar het plaatwerk vervvangen, het roestte gewooon van binnen uit door het gebruik van 3e rangs staal. Maar leuk zijn ze, die citroens!

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.