Sneeuw in Midden-Limburg

Sneeuw in Midden-Limburg

bVision Photography

Gisteren waren we even in het Centrum van Venlo. De beste winkelstad van Nederland, die prijs hebben ze gewonnen zeggen ze. Nou, mij viel het tegen. Heel het centrum stinkt, naar patat. Ik heb nog nooit zoveel verschillende patat friet kramen in een straat gezien als dat we daar aantroffen. En als ze je dan stug in het Duits aanspreken, en gewoon doorgaan als je wat in het Nederlands zegt is het voor mij gedaan. Dan mogen ze alle luiken dichtdoen op de bovenstaande foto die ik daar maakte en is de liefde meteen over. Ik heb niets tegen de mensen uit Venlo, maar wel tegen het centrum daar. Op de terugweg naar de auto zagen we nog net hoe iemand zijn auto per ongeluk beschadigde in de parkeergarage. Niet dat het ernstig is, maar het verhaal van mijn auto houdt u nog even tegoed.

bVision Photography

Daarna binnendoor naar huis, via allemaal gekke dorpjes waar ik nog nooit van had gehoord. Tot we in ene in Beesel aankwamen. Hè, zeggen we tegen elkaar, hier ligt sneeuw, centimeters dik. En dat nog wel vlakbij een trafo huisje. Dus uitstappen en nader onderzoeken… Het trafohuisje houdt u nog tegoed, net zoals dat verhaal van de auto. Maar het bleek achteraf geen sneeuw te zijn geweest maar een gigantische hagelbui die net voorbij was getrokken en die wij gelukkig hebben gemist…. Maar het leek net sneeuw zoals u op de foto’s kunt zien. (onderstaanda foto met tekst kom uit: De Limburger

Uit dagblad de Limburger

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

18 Comments

 1. Dat is geen reclame voor Venlo, maar hum markt ligt natuurlijk vooral bij Duitse klanten, zal er ook wel veel wordt verkocht worden.
  niet alleen vreemde plaatsen, maar ook een vreemde plaats om op een sneeuw te zien. Hans

  Ot. Je verzoekje ligt op de Bank voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: http://logbankje.nl

 2. net nu ik dit schrijf hebben we hier een plensbui maar voor de rest was het hier zonnig met wat mist in de morgen.
  Aan de kust wordt men ook regelmatig aangesproken in het Frans door kelners en winkeliers maar ik ga verder in het Nederlands.

 3. Mijn collega’s vertelden over noodweer (regen) in Almere, bij ons was het de hele zondag droog, heb zelfs in de tuin koffie gedronken. Bizar dat aan de andere kant van ons kikkerlandje dan gewoon hagel valt! En hoe is het nu met jouw auto?

 4. Onlangs in Venlo geweest…. er zijn wel mooie gebouwen en plekken te vinden, maar om te winekelen, dezelfde ervaring opgedaan bij dwe twe gebroeders, dat ze Duits beleven praten tegen je….. Als je Duitser bent voel je je wel welkom.

 5. Ohjee, ik heb wel ‘ns Israeli’s in het Duits aangesproken, maarja, hoogblond, op schaatsen, en al die lieftallige jiddische klanken die ooit beïnvloed zijn door het Duits ;-}
  Heel apart dat de natuur dit jaar telkens een paar maanden ‘voor’ loopt.. En was het nu jouw auto met schade, of zijn auto? (ik kan het niet goed opmaken uit die 2 zinnen..)

 6. ria

  Ik deed het zelf vorige week ook per ongeluk, dat Duits tegen Nederlanders, best stom als het je overkomt, gelukkig had ik het gelijk in de gaten.
  Sneeuw daar moeten we nog maar even niet aan denken, net als schade, ik ben beniuewd.

 7. Goede morgen Sjoerd, nee ik hou er ook niet van om in het Duits aangesproken te worden, wanneer ik me in Nederland bevind.
  Mooie sneeuwfoto’s in de zomer. Hier is het stralend weer geweest, geen buitje gezien en 7 km gewandeld.
  Ik wens je een fijne maandag toe.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: