Forbrydelsen
Forbrydelsen

Forbrydelsen

Forbrydelsen of beter de in andere landen gehanteerde titel, The Killing is gemaakt in 2007 en gaat over de moord en verkrachting op een 19-jarig meisje, Nanna Birk Larsen en over de eigenwijze inspecteur Sarah Lund (gespeeld door Sofie Gråbøl) die met haar collega Jan Meyer belast is met het onderzoek. Er zijn verbindingen met de politiek en de verhuisfirma van haar vader. De rest kun je op internet wel vinden.
Het eerste seizoen bestond uit twintig afleveringen van elk ongeveer een uur. Die we in het weekend net niet allemaal gezien hebben en waarvan we gisteren de laatste twee delen hebben gekeken. Ik ben er helemaal gaar door gekeken, maar het was het waard. En dat alleen maar omdat we een gratis maandje Netflix hebben genomen. Schandalig vind ik het… Maar wel eens lekker om helemaal geconcentreerd twintig uur te kijken. Een aanrader voor wie naar detectives wil kijken en de serie destijds niet gezien heeft. Ik vrees dat ik vandaag alleen een beetje kortaf zal zijn…

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

17 Comments

 1. We hebben hier zo nu en dan HBO, oa ivm Game of Thrones. Ik moet eerlijk zeggen dat ik helemaal geen gebruik van hbo heb gemaakt, ik vind het zonde van mijn tijd om voortdurend tv te kijken, dat ga ik wel doen als ik 80 ben en verder niks meer kan!

 2. Hai Sjoerd!

  Jaaaa….
  UIk heb de hele serie gezien. Maar dan gewoon elke maandagavond een aflevering.
  Ik konnie wachten tot de volgende maandag.
  Ik vind dat zij erg goed speelt!!
  En de moordenaar…. wat een verrassing was dat…
  Tot het einde toe wist je niks.

  Dag!
  grioet van Marlou

  .

 3. netfix, ik heb dat juist nog bij iemand gelezen op facebook. Ik ga eens nakijken of het wat voor mij is….
  maar de hele dag aan tv zitten is niks voor me, alleen als ik griep heb of zo.
  ps; je antwoord; Haha, ik wil best een serieusantwoord geven, maar dat wil je echt niet horen hier…
  awel sjoerd, ik wil dat wel :o)

 4. Goede morgen Sjoerd, kun je van Netflix, niet bepaalde films opnemen, zodat je die later op je gemak kunt kijken? Of hebben ze daar een soort slot op gezet? Nou ja ik kijk tegenwoordig weinig tv en ben ook niet van plan om de maandje films te kijken. Het schijnt dat ook als de maand is afgelopen, dat die zender niet zo duur is. Mijn zoon zit nu natuurlijk verplicht thuis en kan weinig. Hij heeft dan ook Netflix genomen en hij kijkt nu ook veel naar zij tv.

  Ik wens je een fijne dinsdag toe, zelf ga ik weer naar de beessies.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.