Porsche 356 A
Porsche 356 A

Porsche 356 A

bVision Photography

Deze Porsche trof ik aan in een kledingzaak van een bekend merk, State of Art. Om de klassieke sfeer van de autosport extra te benadrukken staat er in de winkel een Porsche 356 uit de State of Art Classic Porsche-collectie. En daar mag je best een beetje trots op zijn, het is weliswaar geen Austin Healey, maar ook hier zou ik mee kunnen leven. De auto werd gebouwd in 1957 en was een ontwerp van Ferry Porsche, jawel, een zoon van Ferdinand, de ontwerper van volkswagen kever. En als je denkt dat model ken ik, dan kon je daar wel eens gelijk in hebben. De opvolger van deze Porsche was de Porsche 911 waar de rijkspolitie furore mee maakte op de autosnelwegen.

bVision Photography

Kijk dat motortje daar achterin, Het paste ook in een volkswagen. Alleen ging de volkswagen er niet harder door, hij trok wel op als een tierelier… 1600 CC 60pk, daar lig je nu niet meer van wakker, maar in die tijd was dit super. En vergeet niet, 155 km per uur.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

15 reacties

  1. Porsche, ik denk daarbij altijd aan die witte open Porsches van de rijkspolitie. Stoere mannen in wit leren jassen met witte helmen in die wagen, prachtig zicht. Ik heb het altijd jammer gevonden dat die verdwenen.
    Maar dit is ook wel een mooie auto en hij staat zo lekker droog.
    Ik wens je een fijne zaterdag toe.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.