New Orleans French Quarter
New Orleans French Quarter

New Orleans French Quarter

Trafohuisjes bVision.nl

Dat ze met stroom niet overal zo omgaan als in Nederland mag alom bekend zijn, daarom is het niet verkeerd om ook beelden van over de hele wereld te zien. Chantal van chantaliaans stuurde deze twee foto’s op met het idee doe er maar wat mee. De foto’s zijn genomen in het oudste deel van New Orleans. New Orleans, gelegen in het zuiden van de Verenigde Staten, maakt deel uit van de staat Louisiana. De stad is trots op haar muziekverleden (jazz zou hier ontstaan zijn) en heeft daarnaast een mooie architectuur en een prachtige wijk, French Quarter, te bieden. French Quarter is de oudste wijk van New Orleans. In deze wijk vindt u gerestaureerde oude huizen, vele met balustrades en kleurrijke bloementuinen. Bourbon Street is de bekendste straat van dit stadsdeel. Slenter op uw gemak door het French Quarter en u zult prachtige hoekjes tegenkomen, lokale muziekcafés, leuke restaurants en wat al niet.
De drie vuilnisemmers in de lucht zijn zogenaamde Masttransformatoren in in de USA ook wel pole mount transformers genoemd. Deze distributie transformatoren worden primair gevoed met 15.000 volt en secundair met split-phase 240/120 volt. Vaak hangt er maar een, maar meestal meerdere die secundair aan elkaar gekoppeld zijn.

Trafohuisjes bVision.nl

De drie vuilnisemmers in de lucht zijn zogenaamde Masttransformatoren in in de USA ook wel pole mount transformers genoemd. Deze distributie transformatoren worden primair gevoed met 15.000 volt en secundair met split-phase 240/120 volt. Vaak hangt er maar een, maar meestal meerdere die secundair aan elkaar gekoppeld zijn.

click to see the pictures big

Trafohuisjes bVision.nl

17 Comments

  1. Nu ik die electricteitsdraden zie hangen moet ik opeens weer aan de Griekse eilanden denken waar ik mij elk jaar weer verbaasde over hoe alles daar open en bloot hing. Niet vreemd dat daar bijna elke avond wel een keertje de stroom even uitviel.

  2. Mooi om dat zo te zien. Ik heb me in Frankrijk ook vaak verbaasd over de wirwar van draden die je her en der nog kunt aantreffen. Er zijn maar weinig landen waar zo’n degelijk ondergronds netwerk als het onze ligt, denk ik. Maar onze bodem leent zich daar dan ook beter voor dan die in veel andere landen, lijkt me zo.

  3. Goede morgen Sjoerd, erg veilig lijken die constructies me niet, maar je hoort niet vaak dat er in New Orleans mensen zijn geëlektrocuteerd, dus het zal wel meevallen . Hoewel, als het wel dagelijks zou gebeuren daar, dan hoorden wij het niet omdat het geen nieuws meer is. . .hmmmm. . . nou ja in dat geval zouden ze het wel hebben veranderd.
    Ik snap trouwens ook niet dat ze , zeker in zo’n orkaangebied, niet ondergronds gaan, het zou een hoop storingen schelen.
    Ik wens je een fijne zondag toe.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: