Koekies
Koekies

Koekies

Soms moet je je als (amateur)kok ook eens wagen in richtingen die je nog niet hebt bewandeld. En dan kan er wel eens wat fout gaan. Met het idee dat het toch wel de hele dag nat zou zijn, en dat was ook zo. Ben ik eens begonnen aan een recept voor koekjes. Gewone standaard koekjes dus. Lekker deeg gemaakt, met de hand gekneed, en gekneed, en gekneed totdat het lekker smeuïg was. Even de koelkast in jen daarna uitrollen. Mooi allemaal rondjes uit gesneden met een rijstvorm en deze netjes op de bakplaat gelegd, uiteraard met een stukje bakpapier erop. Alleen was ik een ding vergeten, dat was het rijzen n de oven.
Ik had dus niet een aantal koekjes op de bakplaat, maar één koekje op de bakplaat. Maar niet getreurd, met een beetje breken was dit zo opgelost, en ze waren zo lekker, dat mijn collega’s er vandaag niet van hoeven te proeven. Want ze zijn op.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

20 Comments

  1. Goede morgen Sjoerd, hier geen regen gezien gisteren, ik ben even richting kustmarathon gewandeld, maar degene die ik ken, was of al voorbij of moest nog komen.
    Lekker koekjes bakken, dat zou ik ook weer eens moeten doen, maar dan moet ik ze ook allemaal opeten en dat is niet goed voor mijn maag.
    Ik wens je een fijne maandag toe.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.