Beeldentuin Heerdeberg
Beeldentuin Heerdeberg

Beeldentuin Heerdeberg

bVision Photography

Afgelopen weekend waren we in de beeldentuin Heerdeberg, gelegen aan de weg Maastricht-Vaals ter hoogte van Cadier en Keer. De beeldentuin maakt deel uit van het landgoed “De Heerdeberg”, en is gelegen aan de voet van de beboste mergelhellingen van de Keerderberg. In de Romeinse tijd liep er een Heirbaan, in de 16e eeuw werd al mergel gewonnen in de eerste groeve en vanaf 1911 was het gebied onderdeel van het voogdij gesticht Sint Jozef, waar de boerderij zijn huidige vorm aan te danken heeft. Er zijn een aantal grotten in deze mergelwand waar ik in ene een aantal varkens vond in een staat zoals deze vroeger werden vetgemest.

bVision Photography

De beelden in deze tuin komen van Zimbabwaanse kunstenaars, en zijn o.a. van vader en zoon Edward Chiwawa en Macloud Chiwawa uit Zimbabwe, die naast het maken van beelden ook invulling geven aan de workshops beeld bewerken die hier worden gegeven. Natuurlijk was het mooi weer toen wij er waren en was het gezellig vertoeven bij het erbij gelegen cafeetje. Toch speelt daarbij ook mee dat het geheel van het landgoed niet gebaseerd is op het maken van winst, maar actieve ondersteuning geeft via microkredieten aan startende vrouwelijke ondernemers in Zimbabwe. Op deze manier wordt aan de bron steun verleend. De beelden zijn uiteraard ook te koop. De foto’s spreken voor zich… En dan vergeet ik bijna te vermelden de heerlijke wandelingen die men van hieruit kan maken.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

24 Comments

 1. Pingback: De beeldentuin – door Frank

 2. Dag Sjoerd, heel veel dank voor je prachtige foto’s en verhaal, mogen we de foto’s gebruiken, als we je naam vernoemen?, groet José de Goede en team.

  Voor jou staat er een lekkere koffie en vlaai klaar voor de lieve woorden en reclame

   1. Laurens

    Beste Sjoerd,
    zou jij mij de eerste foto kunnen mailen in hoge resolutie dan kan ik het gebruiken voor Jose.
    alvast bedankt

 3. off topic, hoorde vandaag toevallig dat uiterlijk van ons appartement op architectuur van de “amsterdamse school ” lijkt. Zegt mij eerlijk gezegd niets hoor maar ge zien jou reactie geef ik het maar even door 🙂

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.