Inequality – Ongelijkheid mijn bijdrage aan Blog Action Day
Inequality – Ongelijkheid mijn bijdrage aan Blog Action Day

Inequality – Ongelijkheid mijn bijdrage aan Blog Action Day

Oktober16Ongelijkheid in deze wereld gaat al zover terug dat we niet eens meer weten waar en wanneer het is ontstaan, en het komt op zoveel plaatsen voor dat het ook niet uit te roeien is. Tenzij iedereen gelijk zou zijn. En volgens mij is het bij Adam en Eva begonnen. Flauwekul natuurlijk, maar de strijd om het bestaan vergt altijd ongelijkheid. Als je alle ongelijkheden tussen mensen op een rij zet krijg je een oneindige lijst met verschillen.

bVision Photography

 • Gelijk beloond, de putjesschepper of sleuvengraver werken zeker zo hard als een dokter of advocaat.
 • Gelijk van kleur, zwart of blank of geel mag niets uitmaken.
 • gelijk van geslacht, Er is veel verschil tussen mannen en vrouwen.
 • gelijk van gewicht, tussen mager en heel dik ligt een wereld van verschil.
 • gelijk in schoonheid, niet iedereen heeft vooraan gestaan bij het uitdelen hiervan.
 • gelijk in woning, van tent tot luxe bungalow en alles wat daar tussen komt.
 • gelijk in voorzieningen, water, stroom, gas, radio, televisie, computer, welkom in de gadget wereld.
 • gelijk in gezondheid, stel je voor, geen ziekenhuizen meer nodig.
 • gelijk in leeftijd, iedereen even oud, geen leeftijdsdiscriminatie meer.
 • gelijk in opleiding, ik weet het, eigenlijk had hier moeten staan allemaal hetzelfde IQ.
 • gelijk in geloof, of geen geloof maar een verlicht pad.

Zo zullen er nog wel een aantal zaken op te noemen zijn die dit beeld tussen de verschillende mensen bepalen en die aanleiding kunnen zijn tot nog meer verschillen of ongelijkheid. Helaas is het momenteel zo, dat in de wereld steeds duidelijker wordt, dat deze verschillen toenemen, mensen ervoor vechten, oorlogen voeren, terwijl je als verstandige mensen samen naar de problemen zou moeten kijken. Een oplossing heb ik ook nog niet, maar met het benoemen van de problemen geef je eigenlijk al aan dat de oplossingen in de mens zelf zitten. Eigenwijs, machtsbelust, egoïstisch, jaloers, vechtlustig. Ofwel we zijn mensen met al onze gebreken. Zelfs met het toenemen van de kennis wijzigt er niets, we blijven onszelf tot last.
Wanneer we elkaar al eens met respect behandelen, en de ander in hun waarde laten kunnen al veel verdienen.

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

17 Comments

 1. Ik denk inderdaad ook dat respect het sleutel en belangrijkste woord is in de maatschappij. Jammer alleen dat zoveel mensen niet begrijpen hoe het woord goed te gebruiken 🙁
  Off topic, in november meer nieuws over de kalender

 2. Mensen zijn niet gelijk, er zijn luie mensen en actieve mensen, goede mensen en slechte mensen, en er zijn mensen met een natuurlijke aanleg voor bepaalde zaken (voetballers?) en mensen zonder aanleg, zoals ze vroeger al zeiden, alle varkens zijn gelijk maar sommige varkens zijn meer gelijk dan anderen. Hachelijk!

 3. Ik loop hier ook al een paar dagen over te denken. Straks zal de zorg niet meer in elke gemeente gelijk zijn. Iemand deed dit af met een vergelijk dat er in de éne gemeente dik betaald moet worden om zijn auto in de straat te kunnen parkeren en dat dit in een andere gemeente zoals bij ons helemaal gratis is. Dat is wel zo maar toch vind ik dit vergelijk wat mank gaan. zorg was toch ooit een basisvoorziening.

 4. Hallo Sjoerd, ik vond je blog in de lijst van Blog Action Day. Als iedereen respect zou hebben voor al het leven op aarde, zou het er heel anders uitzien. Dan zouden er geen kinderen meer overlijden aan honger. Dan zouden er geen megafarms zijn. Dan zou er geen ontbossing plaats vinden. om er maar een paar aan te duiden in verschillende categorieën. Vriendelijke groet Loes

 5. Iedereen is uiteindelijk gelijk. We hebben allemaal een skelet een zak met organen, en daar zit een omhulsel omheen. We poepen allemaal bruin, bloeden rood, en wel kennen allemaal geluk en verdriet.
  De ongelijkheid waar ik me het meest aan stoor is de enorme rijkdom vergeleken met de vreselijke armoede. Daar moet wat aan te doen zijn als het egoïsme uitgeroeid zou worden.

 6. Goede morgen Sjoerd, respect is belangrijk in de intermenselijke relaties, maar het is een woord dat zijn kracht aan het verliezen is door veelvoudig foutief gebruik.
  Ik wens je een fijne donderdag toe.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.