Energie – door Frank
Energie – door Frank

Energie – door Frank

Oktober15 En weer ben ik bezig met een vergelijkend warenonderzoek. Ik lijk de Consumentenbond wel. Deze keer moeten het waarschijnlijk zonnepanelen worden op mijn dak. Niet dat ik heel diepgaand wil gaan, het gaat nu meer om het uitzoeken welke leverancier ze me het beste op het dak kan leggen, en ook wel wat ze adviseren natuurlijk. En leveranciers zijn er velen, Zonne-energie is ‘hot’ tegenwoordig. Ik wil zo voorkomen dat zodadelijk Beun de Haas bij mij op het dak zit. Er zijn tenslotte veel centjes mee gemoeit, en daarover moet ik ook nog eens goed nadenken. Ik wil het doen voor alle geld wat ik er uiteindelijk mee zou kunnen besparen, maar voor dat geld zou ik ook jaren vele kilowatten stroom kunnen kopen bij onze elektriciteitsboer. Daarnaast is het natuurlijk wel goed voor het milieu, want het bespaart een hele hoop CO2-uitstoot. Sommige websites hebben het over meerdere tonnen CO2 per jaar, maar daar kan ik me weer niet zoveel onder voorstellen, ik weet immers niet hoe een ton CO2 er in het echt uitziet. Nadeel is volgens mij ook dat de stroom overdag wordt opgewekt, en ik verbuik het meestal pas ’s avonds. Opslaan in accu’s schijnt praktisch gezien nog niet relevant te zijn. Ik lever dan wel terug aan het net, maar moet het ’s avonds volgens mij weer duurder inkopen, dan wat ik er voor krijg. Daarom ben ik aan het kijken of ik een beetje zon toch kan opslaan, door ook een zonneboiler aan te schaffen, zodat mijn douche en verwarming er nog wat aan hebben. Dat bespaart weer gas.

12 Comments

  1. Waar we nu wonen kan het natuurlijk niet, maar bij ons oude huis heb ik er ook weleens aan gedacht. En zat met ongeveer dezelfde vragen als nu neerzet.
    Off topic: waarom verbaasd het mij niet Sjoerd dat je War of the worlds ook niet te missen vind 🙂

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.