Bij ons in het bos – door Frank

Bij ons in het bos – door Frank

Day Of Month
Afgelopen zondagmorgen hebben we weer eens een uurtje gewandeld bij ons in het Bunderbos. Ik heb het geluk om er maar vijf minuten wandelen vandaan te wonen. Toch kom ik er eigenlijk niet vaak genoeg, dat denk ik iedere keer wanneer ik er ben, en neem ik me voor om vaker te gaan. Het Bunderbos is een zogenaamd bronnenbos, en op enkele plaatsen zie je dan ook water opborrelen, wat dan in een klein stroompje verder de helling afgaat. Onder aan de hellingen is het meestal, op stukken, een flinke modderpoel op de paden. Zelfs ook in de zomer als het een tijd niet geregend heeft. Rond die modderpaden ontstaan dan nieuwe paadjes, door mensen die de modder proberen te ontwijken. Soms is er veel modder en geen extra paadje. Ik optimist had mijn wandelkistjes niet aangedaan, ik had er geen zin in om van schoenen te wisselen. Mijn vrouw waarschuwde nog, maar ik eigenwijs en kwam dus met flink de modder tot boven mijn enkels thuis. Maar verder was het wel lekker wandelen daar, we waren vroeg en we hebben geen hond, geen kip en geen mens gezien. Het hele bos voor ons alleen. Eigenlijk is de herfst wel de mooiste tijd hier in het bos. Met mijn Iphone heb ik wat foto’s gemaakt onderweg, dat gaat best wel goed vind ik, als ik niet speciaal van plan ben om te fotograferen, dan heb ik toch altijd een redelijk goede camera bij me, mocht zich iets voordoen. Als je hieronder op de collage klikt dan wordt hij wat groter weer gegeven.

15 Comments

  1. Je moet daar dan gewoon meer tijd voor maken. Het is jammer dat als het niet meer kan dat je dan spijt hebt dat je niet vaak genoeg gegaan bent.
    Elk seizoen even beleven, gaat het beste in een bos.

  2. Prachtig bos, ik kwam daar vroeger ook wel, een bos met beekjes, dat had je verder nergens. Ik moest dan wel met de trein naar Bunde. De beekjes komen beneden bij elkaar en gaan dan door een duiker onder het spoor door, daar gingen wij dan ook doorheen, dan kwam je aan de andere kant van het spoor in een rietmoeras waar enorme kikkers zaten. Tegenwoordig vind ik dat niks bijzonders meer, riet en moeras en kikkers in overvloed in het noorden. Dat de paden tegenwoordig overal zo enorm modderig zijn komt ook omdat overal crossfietsers komen, die rijden de vochtige paden tot pap.

  3. Goede morgen. Mooie foto’s Frank , tegenwoordig kan een mens met zijn telefoon de mooiste plaatjes schieten. Maar volgend maal even naar je vrouw luisteren en ander schoeisel aantrekken.
    Fijne woensdag gewenst.

  4. het is fijn om te wandelen omdat het weer nog zo goed is, en dit bos is inderdaad wel de moeite en het lijkt er rustig, omdat ik gisteren hoorde dat je nog geen parking kon vinden aan wandelpaden.
    Daarom ga ik zelf liever hier achter wandelen, daar is nooit een kat te zien

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: