Schamen – door Frank

Schamen – door Frank

Day Of Month Vandaag moet ik even iets kwijt. Maandagavond werd bekend dat Joran van der S. in zijn Peruaanse gevangenis zou zijn neegestoken. Er werd ook gesuggereerd dat hij het zelf gedaan zou hebben, wat natuurlijk mogelijk is, maar daar gaat het niet over. Kijk hij is veroordeeld, hij is zoals het er uit ziet ook schuldig, zit in een gevangenis die in Europa in de 19de eeuw al als mensonterend werd geacht; ik denk dat hij daardoor al heel veel zwaarder gestraft is dan iedere ander die hier in Europa in de gevangenis zit. Ook ik vind hem een verachtelijk iemand dat zeker, maar wat mij opvalt zijn de duizenden reacties die veel Nederlanders geven op de diverse Sociale media. Nou ze getuigen m.i. niet erg sociaal. Ik dacht dat wij een beschaafd land waren, met beschaafde mensen. Maar het blijkt dat het laagje beschaving toch wel erg dun is bij veel mensen. Als het over dit soort figuren gaat, is dat laagje meteen weg. Ongelooflijk als je leest wat velen J. van der S. allemaal toewensen. Dat moest ik even kwijt.

15 Comments

 1. Ik lees het hier voor het eerst over Joran. Ik zit niet op FB en dan mis je al deze ellende 😉 Maar wat ik van anderen hoor en op andere blogs lees, is het wel dat op FB weinig fatsoensnormen meer bestaan. Volgens mij worden “nette mensen” steeds zeldzamer…

 2. Annette Barendregt

  Wij zijn een land geworden met heftige meningen, korte lontjes, opgeheven vingertjes en grote bekken. ik erger me kapot aan dat gemekker over Zwarte Piet, het hagelslagverbod bij het schoolontbijt, geen donornieren voor mensen met bijv. een religie, schelden op mensen, die in de schulden zitten en wel roken en/of huisdieren hebben. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Maar de enigen, die dat kunnen veranderen zijn WIJZELF! Accepteer zulk gedrag niet. Spreek mensen erop aan. Niet bang zijn. Niet je hoofd in het zand steken of weg kijken. Doe iets! Ja, dat doe ik ook.

 3. Men roept van alles en doet van alles, behalve nadenken wat men doet en roept.
  Men wordt er toch niet op afgerekend, dus ….en dikwijls na tien seconden weet men het al niet meer wat men gedaan heeft.
  Anno 2014.

 4. Tja, de meeste mensen zijn blijkbaar roomser dan de paus. En Joran is gewoon ziek. Hij heeft een ander soort straf/verpleging nodig. 3 jaar daar in een cel gaan tergend langzaam denk ik zo.

 5. Goede morgen Sjoerd, ja je leest vaak van die vreselijke dingen.
  Ik erger me ook aan de manier waarop veel mensen aan hun pc , anoniem reageren. Tokkiegedrag denk ik, niemand weet wie ze zijn dus gaan ze even helemaal los.
  Beschaving is dan maar een griezelig dun laagje.

  Voor jou een fijne werkzame woensdag gewenst.

 6. Dag Frank, ik lees geen krant, dus ik wist niks van die jongen.
  Maar zelfs al zou ik er wél iets van weten, dan nog zou ik mijn mond er over houden, want ik oordeel niet.!
  En dat voelt heerlijk vrij!

  groet van Marlou

  .

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: