One of These Days – Frank
One of These Days – Frank

One of These Days – Frank

Oktober29Op facebook worden veel filmpjes en muziek gedeeld. Zo ben ik ook lid van een paar groepen waar specifiek muziek uit de jaren 50, 60 en 70 wordt gedeeld. Veel populair spul maar ook vaak juweeltjes die ik niet, of niet meer kende. Een leuk tijdverdrijf om zo random muziek te luisteren. Pink Floyd is iets wat veel voorbij komt. Zo op Youtube naar muziek luisterend, blijf ik vaak ook even doorklikken naar andere nummers van de groepen/artiesten.

Terug naar Pink Floyd; het nummer “One of These Days” ken ik nog wel van vroeger, het stond op de Elpee “Meddle”. Het is vooral een muzikaal nummer, wat héél zachtjes begint, en dan ergens in de midden klinkt er een stem die wat zegt (03.38). Tegenwoordig weet ik wat hij zegt, maar hoe vaak ik vroeger, samen met een vriend dat stukje tekst opnieuw gedraaid heb, om nou eens te horen wat er gezegd werd, is ontelbaar. Maar we zijn er nooit achter gekomen. Kwaliteit van de platenspeler, onze kennis van het Engels, wie weet. We hadden toen geen Google en sites met “Lyrics” om het op te zoeken. Ik vermoed dat velen die dit nummer kennen wellicht hetzelfde hebben meegemaakt. En wat zegt hij nou: “One of these days, I’m going to cut you into little pieces”. Wat gelijk de volgende vraag oproept: wat wordt hier in stukjes gehakt? Geen idee, maar ik vind dit wel een van de beste Pink Floyd nummers ooit.

16 Comments

 1. Pink Floyd verveelt nooit!
  Omdat UPC vandaag weer eens werkzaamheden aan het netwerk uitvoerde, waardoor ik zonder radio, tv, internet en telfoon zat, heb ik heel wat cd’s van Pink Floyd gedraaid, waaronder ook Meddle.
  Ook ik kijk vol verwachting uit naar het nieuw album. Gelukkig kunnen we de dagen bijna gaan aftellen. 🙂

 2. Jaren 50, 60, 70, 80 muziek…… het schijnt ook in te zijn om weer die oude nummers te coveren, soms is het dan verbetert, maar meestal …. niet om aan te horen, alles schijnt ook in een uptempo te moeten.

 3. ha die Frank,

  ja… Pink Floyd…
  Ik was er in mijn hippie-jaren helemaal weg van: jointjes roken en luisteren en dansen.
  Ik was ze eigenlijk een beetje vergeten.
  Heb nog wel de elpees!!

  Dag!
  groet van Marlou

  .

 4. Hier op het blog begint de dag met muziek, maar bij mij is het heerlijk stil in huis, ik moet nog even goed wakker worden.
  Wat teksten betreft, ik heb vroeger ook vaak ‘mamma appelsap’ teksten gezongen 🙂
  Fijne woensdag gewenst.

 5. Ik zit te wachten op de nieuwe van Pink Floyd. De single van het album is al te beluisteren op youtube! Erg mooi. “Louder than words” Nog ff wachten op de CD, november is ie er. 😛

 6. Pink Floyd is en blijft voor mij een van de beste groepen ooit. Heb ze destijds heel vaak gezien zowel in Nederland als ook in Londen in Earl Court Stadium met The Wall. Maar het leukste is het was mijn eerste buitenlandse band die ik ooit zag. In de Stadsgehoorzaal in Leiden voor het toen astronomische bedrag van dfl 7,50 🙂

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d