Betere tijden – door Frank
Betere tijden – door Frank

Betere tijden – door Frank

Oktober22De herfst is uitgebroken, gisteren was het hier “hoort de wind waait door de bomen”, daarbij begon ik terug te dromen naar mijn vakantie onlangs, op het Spaanse Eiland Mallorca. Het was er genieten, het hotel/appartement had wifi, we hebben lekker weer gehad, prachtige landschappen bewonderd, mooie baaitjes gezien, gezellige restaurants hebben we bezocht en er lekker gegeten. We hadden een auto gehuurd en hebben daarmee het eiland van Oost naar West, van Noord naar Zuid en diagonaal doorkruist. Je zou het niet zeggen, maar ook op Mallorca vind je bergen, niet zo hoog als de Alpen, maar ook heel mooi. Ik vond het erg druk op Mallorca, ondanks dat het echte vakantieseizoen al voorbij was. Je hoorde vooral veel Engels en Duits spreken en natuurlijk ook Nederlands. Meest opvallend was dat, in ieder geval in de plaats waar wij verbleven dat je in de restaurants vrijwel overal met Nederlands terecht kon. Wat bleek men had overal voornamelijk Nederlands personeel in dienst. Wij Nederlanders spreken onze talen nou eenmaal. Veel Spaanse jeugd werkeloos? Volgens een horeca-ondernemer daar, kwam dat vooral omdat ze meestal alleen maar Spaans spreken en dus ongeschikt vind men. Om terug te komen op de drukte, bij vrijwel elke bezienswaardigheid was het een krioelende hoop van huurauto’s die allemaal een parkeerplekje zochten. En dat op weggetjes zo smal, dat je soms de spiegels moest inklappen om elkaar voorbij te kunnen komen. Maar dat hebben we ook helemaal zonder schade gered. Een ding hebben we niet gezien. De hoofdstad Palma de Mallorca. Daar hadden we geen tijd meer voor. Maar dat is niet zo erg, vroeg of laat gaan we er nog eens als stedentrip in een lang weekend naar toe, het vliegen duurt maar een kleine twee uurtjes en het kost ook nog maar enkele tientjes tegenwoordig dat vliegen. Dus dat houd ik nog even tegoed.

13 Comments

  1. Vroeger ging men op reis en men reisde dan ook in dagen naar andere oorden, nu wipt men even met het vliegtuig en is de reis, dikwijls niet echt een reis meer.
    Genieten van de reis ….. is geen landschappen meer bewondern,…. maar het drankje en hapje in het vliegtuig.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.