Olympus OM20 – door Frank

Olympus OM20 – door Frank

Afgelopen zaterdag was ik op een feestje, toen een van de gasten daar mij aansprak en vroeg of het klopte dat ik oude camera’s verzamelde. Hetgeen ik bevestigde, waarop hij zei: “dan heb ik wat voor je in de auto liggen”. We gingen samen naar zijn auto om de camera op te halen. Het bleek een Olympus OM20 te zijn, compleet met een tas, boeken, twee lenzen en nog wat klein spul. DE OM20 is een analoge spiegelreflexcamera uit begin tachtiger jaren van de vorige eeuw. Zelf fotografeerde ik destijds ook met een Olympus camera de OM1. Hele fijne camera’s, en vooral beroemd omdat ze wat kleiner en niet zo zwaar waren. Tevens had Olympus een goede naam vanwege de kwalitatief goede Zuiko lenzen. Mijn vrouw zag de camera en zei “die is toch nog niet zo oud”. Tja een spiegelreflex ziet er nog steeds zowat hetzelfde uit tegenwoordig als toen. Alleen de meesten zijn tegenwoordig helemaal zwart. Dat nog niet zo oud valt wel mee, de camera is zo’n dertig jaar oud, en toen ik destijds met verzamelen begon was een van mijn eerste camera’s een Agfa Click. Op dat moment misschien net vijfentwintig jaar oud en nu toch ook al ver in de vijftig. Ik ben er weer blij mee.

19 Comments

 1. Anne Marie Pijlman

  met excuses, zie net dat je antwoord op mijn mail in de ‘spambox’was beland en vervolgens is jouw mail spoorloos verdwenen, dus: take 2.
  Het ging over een paar oude camera’s (Pentax/yashica en nog eentje) en ik heb nog wel gezien dat je geinteresseerd bent.
  Ik zal nu ook de spambox checken, laat weer van je horen s.v.p.

  vriendelijke groet

  Anne Marie Pijlman

 2. Anne Marie Pijlman

  beste Sjoerd, ben jij geinteresseerd in een paar oude camera’s en wel:

  een Pentax ME met standaard lens 50 mm, bijbehorende losse telelens 135 mm. Cosina groothoek van 28 mm. De camera zit in de originele leren tas, het geheel in een grote cameratas.

  een YashicaFlex ( 6 x 6) met sportzoeker

  een Solida jr.met zo’n balgje, in originele leren tas. Mijn allereerste camera, gekregen midden 50-er jaren

  ik hoor het graag

  vriendelijke groet

  Anne Marie Pijlman

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: